fredag, februari 23, 2007

Lyssna på musik - Nancy Drew

Äntligen har jag hört låten Nancy Drew av svenska bandet Marble. På P3 Populär idag 23 februari. 10 minuter in i programmet brakar låten lös. Jag tycker att det är glad musik, tyvärr hinner jag inte höra allt de sjunger. Men det är ju en liten rolig grej att de sjunger om Nancy Drew. Min uppfattning att alla kan säga nåt om Kitty blir stärkt. :)
Man kan lyssna i 30 dagar i P3:s arkiv så jag rekommenderar ett besök på sr.se

Vill ni läsa om bandet kika här.

Andra bloggar om: ,

söndag, februari 11, 2007

Kitty i allas liv??

Jag funderar ibland på hur många av alla unga människor som läst en Kitty-bok. Antingen det ledde till en långvarig läsglädje med just Kitty eller om det bara blev ett: Nehej, inget för mig. Det verkar som att nästan alla människor kan relatera till Kitty-böckerna. Många med fina minnen och så klart en del som aldrig fastnade för den amerikanska tjejen som var en duktig och nästan perfekt detektiv.

Jag gjorde en liten snabbspaning på nätet och hittade en bunt blogginlägg som nämner Kitty. En del bara med ett par ord. Någon som skriver längre och mer utförligt.

Det är fascinerande att tänka på vad Mildred Wirt Benson skulle tänka om det här. Att en figur hon var med och skapade blev en ikon för så många. Att det finns en hel värld runt Kitty som många gillar. O fortfarande, en del som tar avstånd ifrån.

Hur hittade du hit? Gillar du eller avskyr du Kitty?


Lotten

Fröken Lassbo

Madde

Jonnas

Moonhouse

Hedgehog-Sara

Mikaela

Virginsurgeon

Nytt ISBN-inlägg

På jakt efter Kitty ISBN:9119472625

Fortsätter testa. :)

onsdag, februari 07, 2007

Har lagt till ISBN på en del titlar

Dels för att jag har fått för mig att de ska synas på en av alla portaler som man kan se från Nyligen. Dels för att jag är skadad av mina studier. ISBN ska ju vara med då... Nu är det bara att se om det funkar då. :)

Kitty och den 13:e pärlan

De tre första upplagorna: ISBN: 9132119348

Upplagan från 1991 har ISBN: 9132132476

Kitty och skidortens hemlighet från 1991: ISBN: 9132135351

Kitty som detektiv. Upplagan från 2000 ISBN:9132141793

tisdag, februari 06, 2007

Kitty som TV-serie

Jag lyckades hitta två klipp från TV-serien med Kitty som de visade på TV3 för en massa år sedan. Det första klippet visar Kitty, George, Carson och Ned. Det andra klippet är början av ett avsnitt med Bröderna Hardy. Men introt var nästan likadant när det var Kitty-avsnitt.
Känner ni igen det nu?? Skådespelerskan bakom Kitty heter Pamela Sue Martin.

Härliga 70-talsbrallor! Och hur bär man sig åt för att få det där stuket på håret? Med stora böjda lockar precis vid ansiktet.

Tillägg 15 juli: nu vet jag...läs mer här.

måndag, februari 05, 2007

Vilken bok kan det vara?

Jag grubblar....I vilken bok åker Kitty konståkning? Hennes namn ropas upp men hon ska inte åka. Tillslut så ställer hon upp iallafall, för det är nämligen paråkning och mannen som skulle åka tycker det är förargligt att inte få åka. Typ.
Det är en av de hundra första. Men jag kan inte komma på i vilken det är! Hjälp mig, snälla rara. :)

Såg att det finns en senare bok som heter just Kitty och konståkningsmysteriet. Men det är inte den jag far efter.

Uppdatering 22 maj 2007: nu är det löst. Kitty och minkmysteriet är den bok som innehåller stycket om Kitty som isprinsessa.