torsdag, augusti 23, 2007

Tävlingspåminnelse

Halloj!
Ni missar väl inte Röda-tråden-tävlingen? :) Vore skoj om jag såg en vinnare på måndag.
Skriv din gissning i kommentarerna på tävlingens blogg. Först in med rätt svar vinner en gästbloggning här. :)

Jag ska på äventyr till Malmö. Årets årsmöte med Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren står på helgens schema. ERL som är författaren bakom Merri Vik. Lotta-böckerna är ju kanonbra. Det är här den mest mystiska Lotta-boken. Finns tyvärr bara på finska i nytryck. Och tack vare föreningen har jag upptäckt flera av hennes alster. Böckerna om "deckartjejen" Kaja och böckerna om Kri. Även några barnböcker har jag läst och det är söta sagor.

Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren
Läs lite extra mycket om Lotta här.

Andra bloggar om: , , , ,

söndag, augusti 19, 2007

60-talets musik och en annan Nancy

Här kommer en låt jag tycker är så skön att lyssna på. Nancy Sinatra tillsammans med Lee Hazelwood. En sång jag upptäckte på radion för ungefär 6 år sedan. Letade febrilt i låtlistor då men så en dag hann jag höra titeln.

Enligt Wikipedia låg Summer Wine på plats 49 på Bilboard-listan under 1967.



Andra bloggar om: , , ,

Kitty och Hollywoodmysteriet

Jag har äntligen...harkel, jag har inte letat så noga på länge...hittat när filmen har biopremiär i Sverige. Kanske att det är gamla nyheter men för mig var det nytt. Hmm nu blev det snurrigt.

Hur som helst så går den upp på bio 9 november 2007. Och på hemsidan moviezine.se kan man se nedräkningen.

Jag ska gå och se den! Frågan blir ju istället. Vem ska jag bjuda med mig?? Enligt bloggen Nancy Drew Sleuth så är det bara början av filmen som visas i trailern och resten av filmen fokuserar på mysterielösandet som vanlig. Puh!

Andra bloggar om: , ,

lördag, augusti 18, 2007

Tävlingsdags

Jag brukar ofta leta likheter eller samband när jag läser böcker. Särskilt när jag läser Kitty kanske men det händer titt som tätt. Det är inte med flit jag sitter och lusläser efter detaljer som knyter fiktionen samman men det är väl mitt undermedvetna deckarsinne som vaknar till liv. :) Vem vet.

Hur som helst så tänkte jag testa er fantasi. Eftersom det är första gången jag provar det så tar jag en som jag tror lätt variant. Det gäller för er att klura ut "den röda tråden" hos de tre böckerna jag räknar upp. Vad har de gemensamt. När ni tror ni har det så skriver ni erat svar med kristallklar motivering. Först in med rätt svar vinner....en gästblogg här. Ni får skriva om vad ni vill. Behöver inte vara om Kitty alltså. ;)

Böckerna är:

Kitty och koffertens hemlighet
Kitty och flyktingmysteriet
Kitty och fallet i Venedig

Hoppas att ni vill vara med.

Andra bloggar om: , ,

onsdag, augusti 15, 2007

Min favorit-tv-serie, än en gång

Jag kan inte låta bli. Mest för att musiken i introt är en stämningshöjare för mig. När det var dags för programmet så var jag så spänd på mysteriet.



Tydligen finns den att beställa...Säsong 1 och 2.


Andra bloggar om: , , ,

Emma Roberts i intervjun

Jag fick hjälp av underbara Kattiz! Nu kan jag och mina gäster titta på klippen utan att lämna Kittybloggen. :)
Intervjun med Emma Roberts har jag ju nämnt en gång tidigare.




Andra bloggar om: , , ,

lördag, augusti 04, 2007

Bok nr 87: Kitty och grannflickans hemlighet

Kitty och grannflickans hemlighet (Nancy Drew Mystery stories 39 - The Suspect Next Door)

"Titta Ned, är de inte söta? sa Kitty och pekade mot paret som kom gående hand i hand. Det är Nikki, flickan i huset bredvid vårt, och hennes första stora kärlek.
- Precis som du är min, sa Ned och gav Kitty en kram. Min första och enda.
Över hans axel såg Kitty hur Nikki plötsligt slet sig fri från sin pojkväns hand och sprang därifrån, utan att bry sig om hans rop. Kitty suckade. Alla hade det inte lika bra som hon och Ned..

Men trots det hon sett vill Kitty inte tro att det är sant när Nikki blir misstänkt för mord. På sin egen pojkvän."






Kitty och grannflickans hemlighet börjar med en scen där Ned och Kitty kysser varandra. Sedan ser de Kittys granne Nikki i sällskap med sin pojkvän. Det unga paret börjar gräla och Nikki stormar in i sitt hus. Den här boken innehåller mer om Neds och Kittys relation till varandra och det är mer fart på förhållandet jämfört med i de tidigare böckerna.

Kitty börjar arbeta med ett fall med butikstölder och samtidigt försöker hon hjälpa sin granne Nikki som har problem med sin pojkvän. Han beter sig underligt och verkar dölja något.

Boken är hyggligt spännande när det sedan trappas upp med ett mord och falska anklagelser. Ryktesspridning bland unga människor är också något som man märker av. Nikki är i 16 års-åldern och då är det extra känlsigt för vem som accepterar vem och vilka som blir impopulära.

Kitty avslutar fallet genom att ta till teaterblod och startpistol!

Har du läst den?

Har du undrat hur det gick för Nikki efter allt hemskt hon råkade ut för? Det kan man få veta om man läser böckerna River Heights som är en avknoppnings serie om Kittys hemstad. Jonny nämner den serien. Och jag ska skriva mer om dessa böcker. Läs mera här.

Andra bloggar om: , , ,

Titlarna 81-90

Kitty och söderhavsmysteriet 2529
Kitty och TV-mysteriet 2547
Kitty och den vilda hingsten 2548
Kitty och rockstjärnans gåta 2584, Brodard et Traupin, Frankrike, 1992, ca 45:-
Kitty och vildmarksmysteriet 2585, Brodard et Traupin, Frankrike, 1992, ca 45:-
Kitty och den försvunna arvtagerskan 2600
Kitty och grannflickans hemlighet, 2601, Falun, 1992, ca 45:-
Kitty och den mystiska kattligan 2639
Kitty och skuggan ur det förflutna 2640
Kitty och värdshusets gåta 2662


Andra bloggar om: , ,

fredag, augusti 03, 2007

En intervju med Emma Roberts

Jag hittade en intervju med Emma Roberts på Youtube om hennes rollgestaltning av Nancy Drew. Dessutom så berättar Emma om när hon var ute på en skola och läste högt ur en Kittybok och pratade om läsning.

Som jag uppfattar det så hade inte Emma läst Kitty men hon kände såklart till Kitty eftersom hon är en sorts ikonfigur.

När ska filmen komma till Sverige?? Jag blir så nyfiken! Man får se ett klipp från filmen där Kitty ramlar på ett tak, får tag i hängrännan och sedan släpper ena handen för att öppna sin väska och dra upp en karbinhake med vidhängande rep! Sedan firar hon sig ner för väggen.

Det är skoj att gå på bio. Var på bio häromdagen och det blir en annorlunda stämningen mot när man tittar på film hemma.

Trevlig helg!




Andra bloggar om: , , , ,


Jag har lyckats få in filmen i bloggen!