måndag, oktober 29, 2007

Kitty och Hollywoodmysteriet

Bara så att jag och ni inte glömmer det...nu är det bara 11 dagar kvar till premiären av filmen Kitty och Hollywoodmysteriet.


Andra bloggar om: ,

Utmaning - dina alias på engelska

YOUR ROCK STAR NAME: (first pet & current car): Inga Vento (inga husdjur alltså)

YOUR GANGSTA NAME: (fav ice cream flavor, favorite cookie): Strawberry Jam Cake

YOUR "FLY Guy/Girl" NAME: (first initial of first name, first three letters of your last name): -

YOUR DETECTIVE NAME: (favorite color, favorite animal): Blue Dog. Visst låter det som ett bra detektiv namn? Bättre än Snoken...;)

YOUR SOAP OPERA NAME: (middle name, city where you were born): -


YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first):-

SUPERHERO NAME: (2nd favorite color, favorite drink put "The" first): The Red Water


STRIPPER NAME: (the name of your favorite perfume/cologne, favorite candy):-

WITNESS PROTECTION NAME: (mother's & father's middle names):-

Detta hittade jag hos Malin (bokfemman)


Vill ni också göra den? Någon som sett nån svensk version?

måndag, oktober 22, 2007

Gammalt tips

Jag har faktiskt en Kittybok som jag kan offra till ett sånt här projekt. Nåt för er andra kanske?

Tidigare inlägg

Gör en väska av en bok och glöm inte att tala om det här. Hur många får vi ihop tror ni? Ni har hela resten av året på er. Kör hårt! :)


Andra bloggar om: , ,

måndag, oktober 15, 2007

Tv-time again.

Mystery of the Pirates Cove
Jag tycker mig se Joe Penny i rollen som mannen som kör ut gänget i motorbåt. Enligt Imdb så hade mr. Penny också sin första roll i pilotavsnittet av denna tv-serie. Ni kanske känner igen hans ansikte från den ca 10 år yngre tv-serien Jake and the Fatman?

Nu kan ni titta på klippen från avsnittet. Det är tydligen redigerat så det är inte exakt hela avsnittet.










se mera bilder på Joe Penny här

Känner du igen nåt annat ansikte?

Tv-time with Nancy Drew & The Hardy Boys

Den som söker den finner. Det här är de sista 20 minutrarna av ett avsnitt av Tv-serien som visats på tv3. Vem tror ni är skurken? ;) Jag minns delar av den men den var mycket mer spännande när jag såg den på tv. :)







Andra bloggar om: , ,

Underhållning av Fredrik Lindström

Jag har nu sett herr Fredrik Lindström på riktigt i hans underhållande enmansföreställning "Svenskar är också människor". Det var riktigt skoj och jag skrattade en hel del. Fick lite lätt träningsvärk i kinderna till och med.

Men...herr Lindström, om du eller nån du känner läser det här. Jag applåderade inte när det var extra bra. För jag gör inte sånt. Hade gärna gjort ett jubeltjut istället men jag kände mig inte inte riktigt trygg i den där lokalen.

Har ni möjlighet så missa inte chansen att gå och se föreställningen. Den gav lite att fundera på. Kanske är det lika bra att säga att nån har blivit lite mulligare om det är så. Antingen får man veta att personen blivit med barn eller så får man veta att personen varit deppig. Inget av det dör vi av.

Och glöm inte att "allt är en del av showen".

Andra bloggar om: , ,

Kända ansikten som läst våra favoriter

Att det är många som har en relation till Kitty har jag nämnt ett par gånger tidigare här i bloggen. Men såklart är det flera av de där folkkära böckerna som finns i flick-och pojkrummen av igår.

I Allas nr 39 kan man läsa att:

Lotta Engbergs syster läste Kitty medans Lotta själv inte hade ro att sitta still.

Lena Adelsohn-Liljeroth fortfarande har "en cirka meterlång samling med röda ryggar, ett 15-tal av dem är skrivna av Carolyn Keene och handlar om den unga detektiven Kitty Drew. Bland de vällästa favoriterna finns även ett flertal om tvillingdetektiverna Mary och Lou, skrivna av samma författare. Favoriten var nog trots allt den moderlösa Kitty. Men det förvånade mig alltid att hon såg olika ut på de olika böckernas omslag. Ibland var hon ljus, ibland mörk!" s.79 Allas nr 39.

Linda Isaksson berättar att hon läste både Kitty- och Fem-böcker och att hon hellre läste än var med de vuxna på kalas.


Andra bloggar om: , , ,

måndag, oktober 08, 2007

Lite mindre missnöjd nu



Foto: Anna




Jag har fått tips av en underbar människa, Ebba, nånstans ute i cyberrymden. Tack till dig! Så nu ska jag alltså prova att skicka ut det jag lärt mig.

Jippi!


Andra bloggar om: , ,

lördag, oktober 06, 2007

Missnöjesinlägg

Nu har jag suttit i flera timmar med att försöka bli klok på hur i hela friden man kan få in en tabell för att kunna lägga text och bild som jag vill att det ska vara! Ska det inte kunna gå att fixa sånt själv här eller?? Är det så pissigt att man inte ska kunna klura ut nåt snyggt själv? Bilderna ska bara kunna ligga vänster höger och centrum? O hur får man då det viktiga Foto: nn på rätt ställe? Vad trött jag blir. Suck...

Andra bloggar om: , ,

torsdag, oktober 04, 2007

Kanelbullens dag och Ester Ringnér-Lundgrens födelsedag

Det är mycket idag! Inte nog med att det är kanelbullens dag det är även Ester Ringnér-Lundgrens födelsedag. Författarinnan bakom pseudonymen Merri Vik.
Jag tog en sväng förbi en kompis idag och hon bakade kanelbullar. Det doftar så gott om kanelbullar och smaken, den smaken...mmm. Mammas bullar som fortfarande är varma från ugnen tillsammans med mjölk det är barndom och nostalgi för mig.

Ester Ringnér-Lundgren (Merri Vik) föddes alltså den 4 oktober 1907 och debuterade med en saga 1927. Resten är historia...nej men vill ni läsa mer så står det mycket redigt och bra här. Jag är så glad i Lotta-böckerna. De tillsammans med Kitty-böckerna var nog ändå mina favoriter som nybörjare i läsarnas värld. :) I Malmö ska de fira dagen och jag har redan firat med en kanelbulle och ett av de godaste fikabröden som finns. Och det är hemligt för jag vet att ni har också en favorit som ni njuter av mest av allt. Så då kan ni låtsas att det är en sån jag mumsat på.

Foto: E
Har ni firat dagen? För kanelbullen eller Ester?

Andra bloggar om: , , ,

tisdag, oktober 02, 2007

Nancy Drew på tv

Ett klipp från amerikansk tv-serie om Nancy Drew. Ned ser bekant ut kanske? Det är skådespelaren Scott Speedman. Kitty spelas av Tracy Ryan




Andra bloggar om: , , , ,

måndag, oktober 01, 2007

Hittat på nätet

Jag satt och letade efter en blogg som recenserat avhandlingen jag skrev om nedan. Men hittade istället dessa två inlägg med fina bilder.
Underbara Clara uppmärksammde de fina omslagen på flickboken, även här och här. Jag har tänkt tanken att ha en del böcker istället för tavlor på sådana där tavellister man kan köpa på Sveriges största möbelvaruhus eller på Claes i sjön (som en del säger)

Pysseltanten skriver om att läsa de rödryggade wahlströmsböckerna innan sovdags.

Tillägg: nu hittade jag det.
En reflektion om boken finns här hos Helena.

Eller här hos bokhora

Andra bloggar om: , , ,

Ungdomsboken och flickboken

Kitty ses väl som en flickbok, det går inte att förneka. Fast att förneka flickboken som genre gick tydligen att göra. Med start på mitten av 60-talet och framåt.

Birgitta Theander har skrivit en avhandling om flickboken Älskad och förnekad : flickboken i Sverige 1945-65 (ISBN10: 9170610312, ISBN13: 9789170610318)Genom att ha läst över 1000 titlar har hon granskat innehållet i det som såldes som flikbokslitteratur.

Flickböckerna tog upp allt från kärlek till död. Unga kvinnor konfronteras med krig, rasism, alkoholproblem och oönskade graviditeter. Dessutom får man kall statistik på allt möjligt men även hur stor del av böckerna som tar upp att de unga flickorna drömmer om ett yrkesliv.

(Men självklart finns det roande bitar också. Vi minns väl Lotta och hennes tonårsliv?)

Det är en lästläst avhandling som suger tag i en. Så har du också tyckt att det har varit så avigt att dina favoritböcker som faktiskt tagit upp allvarliga problem har förkastats med orden att de inte är tillräckligt allvarliga så är det här nåt för dig att läsa. Eller är du bara nyfiken på vad de där omtalade flickböckerna innehåller för nåt?

Jag köpte boken när Birgitta Theander hade en liten föreläsning för oss som medlemmar i Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren söndagen den sista helgen i augusti i år. Men den finns att beställa på både adlibris och bokus.

I Allas nummer 39 var det en intervju med Theander. I samma nummer kan man även läsa om kvinnan bakom Lotta-sidan, en intervju med Pia Hagmar samt lite "flickboksplock".

Vad har du för tankar om flickboken, pojkboken och ungdomsboken?



Andra bloggar om: , , , , , ,