fredag, januari 25, 2008

Konståkning....

Konståkaren som står och trampar i kuliserna lär vara "Alexander Majorov från Luleå KK, som vann juniorklassen i NM 2006 och 2007". På svt.play kan man se klipp med honom och i morse var han med i P1 morgon. Sen finns det säkert mera klipp på youtube.com. Ja helgen är räddad va? ;)

Andra bloggar om: ,

Kristoffer Berntssons kortprogram

Kristoffer Berntssons kortprogram var fint. Roligt att se på och jag tyckte det såg väldigt skickligt ut. Kolla här


Andra bloggar om: ,

torsdag, januari 24, 2008

Konståknings-EM 2008

Stort grattis till Adrian Schultheiss till 6 plats och stort grattis till Kristoffer Berntssons 7 plats.

Det var en underbart spännande tävling och det var så det gick rysningar när jag såg Adrian Schultheiss åka sitt fria program. Jag höll sedan tummarna så hårt jag kunde för K. Berntsson men det var inte tillräckligt. Lite missar gjorde att han landade på 7 plats.

Det bästa av allt är att deras gemensamma insats ger Sverige tre herrar i konståknings-EM 2009 i Helsingfors!

Nu ska jag försöka hitta info om vem den tredje mannen är!

Wooohoooooooo!!!

Andra bloggar om: , , ,

lördag, januari 19, 2008

Jag donar med internetgrejer...

Jo så är det ser ni. Jag donar med internetgrejer, som jag kallar det. Kattiz tipsade om nåt som heter Google reader och jag blev nyfiken så klart. Sen läste jag ett inlägg hos Ika och märkte att det var tydligen jättevanligt att använda det där google reader. Så nu har jag också hittat det och knåpat in de ställen jag besöker. Woohoooooo.

Nu ser jag på ett och samma ställe vilka som uppdaterat sina bloggar med inlägg. Ljuvligt ju! :)

Musik

Jag måste bara skriva av mig. Jag fick höra av min sambo att Annika Norlin sagt något om att hon önskade att musikpris "Bästa kvinnliga artist" kunde slås ihop med "Bästa manliga artist". Det skulle alltså bara finnas "Bästa artist". I mina öron låter det rätt självklart. Musikpriser borde fungera så. Det kan ju inte skyllas på att tjejerna kan inte springa lika fort över fotbollsplanen eller tjejerna kan inte kasta lika långt som killarna. För när det kommer till musik så är det ju hur det låter som är det viktiga. Väl?? Har jag missat något? Som krydda på moset så sa Annika Lantz en rolig sak på P3 Guld galan igår. Att priset "Årets nykomling" var speciellt bland annat för att det var könslöst. Man kan få det en gång sen har man gått igenom puberteten. Efter det kan man få "Årets kvinnliga artist" eller "Årets manliga artist".

Heja Annika Norlin och Annika Lantz. Ni kanske får se "priserna" ändras en dag. Jag hoppas på det tillsammans med er.

Andra bloggar om: , , ,

Bok nummer 63: Kitty och den indiska ringen

Kitty och den indiska ringen (The Swamis Ring)
Boken kom 1981 i U.S.A och den bok jag har är i andra upplagan och är tryckt 1987. Omslaget är gjort av Peter Archer. Omslaget är ovanligt rent eftersom man ser hela Kitty utan att ansiktet störs av text. Man får se Kitty i en situation man känner igen från boken och bilden har ett perspektiv som gör att bilden känns nära.

I den här boken hjälper Kitty till med flera parallella mystiska händelser. En kille med minnesförlust som hittas nedanför en klippa och därefter kallas Cliff. (Med en stjärna efter namnet och en stjärna i fotnoten där det står Cliff= klippa) Kittys far är engagerad i en kulturfestival som har råkat ut för bekymmer och detta har lett till att Carson blir bojkottad och utfryst. Kitty grubblar på vad som drabbar festivalen samtidigt som hon hjälper en kvinnlig harpist som saknar sin försvunna syster.

Alla tre mysterier binds ihop mot slutet och slutar lyckligt. I den här boken dyker det inte upp några större överraskningar. Ned, Burt och Dave är med precis som Bess och George. Hanna nämns en hel del och hon får visa lite olika känslor. Jo kanske är känslor det nya i den här boken. Kitty är inte så himla pigg och glad hela tiden. Hon känner sig lite nere över sin fars dilemma och hon grubblar lite över relationen till Ned.

Miniparentes är: hur många gånger har Kitty egentligen blivit bunden till händer och fötter och huden blivit alldeles röd och sårig? Hur många gånger har vi läst att hon tittat på sina ärrade handleder? Bara en liten tanke.

Andra bloggar om: , , ,

fredag, januari 18, 2008

Mystiska dödskallar i Göta kanal

Kanske en detektivhistoria för arkeologer? Två pojkar hittade tre stycken kranier i dyn. Hu va läskigt!! Läs här på dn.se eller mer på folkbladet.se.

Andra bloggar om: ,

torsdag, januari 17, 2008

Du förgyller min dag (Y.M.M.D.A)


Jag tog åt mig snabbt som attan när Bokfemme-Malin gav bort denna utmärkelse till sina bokfemme-deltagare. Trots att jag bara färdigställt en enda Bokfemma hittills. :)

Nu ska jag dela ut mina "Du förgyller min dag"-utmärkelser.

Malin : med bokfemmor och andra böcker
Bokidioten : jag fastnade för några inlägg om barnböcker eller om det var bilderböcker
Deckarblogg : deckare är min favoritläsning så här hittar jag en massa tips
Underbaraclara : hit kikar jag in för att få positiv energi
Hedgehog : jag tror bestämt det här är den första bloggen jag läste och den enda jag kan adressen utantill. Hit tittar jag när jag vill läsa förnuftiga inlägg som gör att det inte känns så läskigt att bli stor på riktigt.
Ingrid funderar : tittar in här i bland för att få positiv energi av en kvinna som handarbetar
Konsumbloggen : när jag vill fnissa lite
En bok om dagen : mera böcker och annat trevligt
Kattiz : en personlig blogg som det är skoj att läsa

Vill du dela ut "You Make My Day Award"? Så här lyder "bruksanvisningen":"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"

måndag, januari 14, 2008

Bokfemma v.3 2008

Malins bokfemma är tema senaste.

Janne, min vän av Peter Pohl. Jag tyckte den var lite seg i starten men snart nog blev även jag nyfiken på vem Janne är. Vi får uppleva Krilles pojkliv från insidan och hur hans värld ser ut. Kompisgänget som cyklar runt ikring, badar på badhus och snackar. Men det är Janne som är Krilles huvudperson.
När boken är slutläst grubblar jag på sånt som: vänskap, familj, vuxenhet, barndom och tonår, död, samhällets skyddsnät samt barns beroende av vettiga vuxna. Dessutom grät jag...
På bokus: Janne, min vän

Syskonkärlek av Katarina von Brodow. Stark berättelse om ett syskonpar som upptäcker att de har djupare känslor för varandra än vanlig syskonkärlek. Ibland kan jag glömma att det är ett syskonpar berättelsen handlar om och då är det en tragisk kärlekshistoria typ Romeo och Julia. Men verkligheten kommer i fatt i boken.

Systern i boken satsar på sin konst och målar av sin bror. När hon avslutat ett porträtt är hon orolig att han ska se det för då borde han förstå vad hon känner för honom. Jag nämner också att de är 17 och 18 år gamla.

Undrar ni varför jag nämner det? Jo för att jag lånade en dvd med första avsnittet av Morden i Midsomer och i det fallet var det också ett syskonpar inblandat som hade blivit så osams när de var 17 och 18 år. Det visade sig att de hade ett förhållande allt sedan dess och i det paret var killen konstnär. Han hade målat ett erotisk porträtt av sin syster. I avsnittet spelade Barnabys dotter rollfiguren Annabella i en pjäs av John Ford (1586-1640?). Pjäsen handlar om ett syskonpar som.... Ja nu kan ni historien va?

Det boken vill lyfta verkar vara samhällets normer. Vad är okej?

Räddaren i nöden av J.D Salinger. 16-åriga Holden är deprimerad och har precis blivit utkastad från ännu en skola. Följ hans grubblerier och förvirrade tankar. Jag funderar ännu på vad boken gav mig...Vet inte just nu.

Hur gick det sen? av Tove Jansson. En helt underbar bilderbok. Det är starka färger och detaljrika bilder. Och hål i sidorna så man se en glimt av vad som kommer och av vad som har varit samtidigt. Boken börjar i den stora svarta skogen och slutar hemma hos muminmamma.

Lill-Zlatan och morbror raring av Pija Lindenbaum. Fin bok som gjorde mig nyfiken på Lill-Zlatan och hennes släktingar.

Vad läser andra?

Andra bloggar om: , , ,

Nu ska jag hälsa på hos Malin och berätta att jag är med den här veckan. :)

lördag, januari 12, 2008

River Heights - avknoppningsserie

Kitty Drews hemstad River Heights - Elakt skvaller (1) (River Heights 1 - Love Times Three) 2612. Observera boknumret och jämför med boknumret på Kitty och grannflickans hemlighet 2614.

Elakt skvaller kom ut i USA 1989 och i Sverige 1992. I USA kom det ut 17 böcker i serien medan det i Sverige tog slut efter de två första böckerna.

Baksidestexten:
"I samma ögonblick som skolklockan ringde klev Nikki Masters in i klassrummet. Det blev dödstyst. Tjugo ansikten vändes mot dörren och tjugo par ögon stirrade på henne. Nikki tvekade, men blev plötsligt ursinnig på sig själv. Hon betedde sig som en ynkrygg! Beslutsamt rätade hon på sig och gick bort till en av de främsta bänkarna.

Plötsligt stod en av de snyggaste killar hon någonsin sett bredvid henne.

- Hej, sa han. Jag heter Tim. Vi har just flyttat hit från Chicago.

Han log men Nikki visste att snart, när han hört allt skvaller, så skulle han inte vilja prata med henne längre. För vem ville umgås med någon som varit misstänkt för att ha mördat sin pojkvän?"

Detta är ett klassisk high-school-drama. En elak och ränk-spinnande tjej, en rik snobbig kille, en snygg och snäll kille och en helylletjej med helyllesnälla kompisar. Man puttas in i att hålla på Nikki. Men den elaka och intriganta tjejen Brittany får faktiskt en bakgrund. Man får följa hennes tankar och se hennes familj. Dessutom kan man ana att en del personer som nämns kan få en uppföljare i senare böcker i serien. Detta vet inte vi som bara läser på svenska eftersom det bara finns en bok till i serien. Avslutningsvis säger Tim till Nikki att han älskar henne. Älskar? Efter att ha pratat med varandra några gånger och varit på en träff? Nå ja, det är ju bara en bok.

Nikki Masters och den historien som utspelar sig innan den här avknoppningen har jag skrivit om här.

Är det någon mer som har denna bok? Jag är rätt så nyfiken för jag hittade dem i en rea-vagn på en liten matbutik. Om jag inte minns helt galet... Ja det var i en vagn med rea-böcker hur som helst.

Tillägg 16:56, boknummer.
Andra bloggar om: , ,
http://knuff.se/boecker/

Bok nummer 5: Kitty och hemligheten på ranchen, reviderad version

Kitty och hemligheten på ranchen(The secret at Shadow Ranch)
Detta är femtonde upplagan tryckt 1984 översatt från engelska versionen tryckt 1965. Översättare var Bodil von Eichwald-Agdler.

Detta är alltså en reviderad version där historien är i stort sett helt annorlunda. I den här boken finns inte den mystiska kvinnan med den lilla flickan. Och inte heller är det morbror Dick och moster Nell de ska till utan farbror Ed och tant Beth. Deras unga släkting är med och hennes far är försvunnen sedan sex månader. Han försvann i samband med ett rån och ligan spårades till Pheonix så nu tror Alice att hennes far är antingen fånge hos tjuvligan som är i krokarna eller att han drabbats av minnesförlust och irrar omkring utan att veta vem han är.

På vägen ut till ranchen börjar bilens kylarvätska att koka och de blir överrumplade av en sandstorm. På ranchen lär det spöka och det har dykt upp en spökhäst. Nu finns det faktiskt en hemlighet på ranchen till skillnad från historien i originalversionen. Gården har en olycklig kärlekshistoria där en ung kvinna på gården var kär i en laglös man vid namn Dirk Valentine. Kitty upptäcker sedan att det kan finnas en skatt gömd och de börjar leta efter den. I kamp med skurkarna.

I den här boken har de faktiskt fått tillgång till karta och kompass. (Skönt va? :) ) Men å andra sidan har vi fått in ett tydligare tema med kärlek och par. Kitty blir påmind om Ned som överhuvudtaget inte nämndes i originalversionen och alla tjejer får en träff till den stora grillfesten i Tubleweed som är den närmaste staden. De åker även in till Pheonix för att handla kläder och se på konst.

När det gäller Kitty i den här boken så visar det sig att hon stickar en tröja åt sin far. Jag får en känsla av att det är ovanligt att vi får läsa om att Kitty har något arbete för händerna. Dessutom är hon ju lite före sin tid för nu är det ju modernt att sticka.

I Sverige har det poppat upp stickkaféer och tydligen finns det en hel värld för stickare på nätet. Läs mer på Sveriges stickförenings hemsida.

Arizona kolla på kartan om du vill ha koll på USA.s geografi.

Har du läst den här boken? Vilken är bäst av denna och originalversionen?


Andra bloggar om: , , , ,

Nytt på bloggen

Jag upptäcker titt som tätt att jag inte lagt in länkar till sidor jag brukar hälsa på. Jag startade bloggen dels för min egen skull så att jag skulle ha alla mina favoritsidor tillgängliga var jag än hamnar. Så nu har jag petat in en sida. "En bok om dagen". Jag har kommit in i läsning nu känns det som och jag ser då att på den bloggen finns det en hel del bra tips att ta till sig. Många ungdomsböcker. :)

tisdag, januari 08, 2008

Kampanj: sprid Kittybloggen till alla Kittyläsare

Hej!
Vill du vara med i kampanjen att sprida Kittybloggen till alla som läser eller samlar på Kitty-böcker? Skulle det vara så att du tror att någon annan skulle ha nöje av att läsa den här bloggen är du såklart välkommen att vara med även då.

Jag är ingen proffesionell PR-strateg så jag litar till din fantasi. Vill du skriva om en Kitty-bok i din blogg och länka till mig eller vill du bara visa en bild på en Kitty-bok du gillar eller.... Hitta på vad ni vill. Men jag hoppas ju att det är snälla saker ni hittar på.

Självklart är jag ju nyfiken på vilka ni är som läser här ibland. Några av er tror jag att jag vet vilka ni är. Kanske min syster tittar in i bland? Kattis kanske läser ibland och Gunnar brukar titta in då och då. Och en del skriver små hälsningar och kommentarer utan att jag kan hitta er men jag blir lika glad varje gång någon lämnar spår efter sig. Men kanske är det några till som jag inte märkt av än? Vilka är ni som läser här?

Länkar du från din blogg utan att jag vet om det? Låt mig veta.

Använder du nyligen.se och alla grejer där?

Är det något som skulle kunna finnas här bland inläggen som du saknat hittills? Berätta gärna vad så får jag lite att fundera över. Antingen här eller så skickar du ett mail till bloggenomkittydrew på hotmail.

Tack på förhand!

Anna (Kittybloggarn)

Andra bloggar om: , , , , ,

söndag, januari 06, 2008

Internet; ett nätverk

Hmm, visst är det så att internet är ett nätverk? Alla möjliga datorer med internetuppkoppling som skapar nätet med hjälp av nåra mystiska servrar. Allt sådant känns så svårbegripligt för mig. Nästan lika krångligt som att rymden är oändlig.

Jag pingar på nyligen.se för att andra som besöker den sidan ska se min lilla blogg. På nyligen.se kan man även skapa en favoritlista med sina egna favoriter, om de pingar på nyligen vill säga. Genom den stora portalen finns det sedan möjlighet att leta sig vidare i länkdjungeln och hitta bloggar som skriver om böcker eller videos. Eller om artiklar från wikipedia. Eller vilka etiketter du själv har gemensamt med andra.

Jag har precis nyss petat in en ruta så att man ser vilka som länkar hit. Det ökar väl nätverkandet?? Jag tror det i allafall. Själv hittade jag denna funktion hos UnderbaraClara. En tjej som skriver väldigt inspirerande och kraftfullt blandat med fina bilder på hennes kläder och prylar. Har ni en dålig kläddag så kan ni kika in hos henne och få nya intryck att blanda med er egen stil.

torsdag, januari 03, 2008

Jag har skrivit hundra inlägg

Oj!! Jag har lyckats knåpa ihop hundra inlägg på denna blogg. För mig känns det jättemycket och med detta inlägg så startar jag nu nästa hundrade. Hänger ni med???

Ibland önskar jag att jag skrev lite fylligare inlägg fast å andra sidan...Ibland skriver jag inlägg som är skapligt fylliga och långa dessutom. Nej jag är nog mest nöjd ändå. Det är ju mest jag som läser ändå....

Snart kommer ett inlägg om Kittybok nummer 5 i reviderad verison och ett inlägg om avknoppningsserien River Heights. Sedan kommer det att knalla på som vanligt. Jag skriver om det som dyker upp i min väg. Sådant jag hittar på nätet eller på riktigt. Sånt jag hör och sånt jag läser.

Hoppas att jag orkar fortsätta. Jag har många böcker kvar att fundera och skriva om.

Kitty i film

Härom kvällen visades filmen Lånta fjädrar(Birdcage) på tv. Filmen handlar om ett homosexuellt par och deras son. Sonen ska gifta sig och ber sina föräldrar ställa upp på att vara "normala". När svärföräldrarna kommer och hälsar på är hemmet ommöblerat och nydekorerat. Svärmodern säger: Ååå, vilka vackra böcker! Nancy Drew and the secret..... Hela serien!

Jag har glömt nu vilken titel hon nämnde men det kanske går att luska ut på nätet??

Hepp!

En helt vanlig torsdag

Å, det har varit en skön vinterdag idag. Det hade snöat i natt! Efter lite pysslande med att få bort snö från bil och en promenad ner över stan så var vintersinnet mättat. Efter lunch bar det av till en annan liten stad i Sverige. Köping. Där fanns bland annat en stor loppis som blev besökt. Jag hittade en Kittybok jag inte mindes at jag hade men det visade sig sedan att det hade jag. Dessutom hittade jag tre böcker av Ester Ringnér-Lundgren.

Jag har även uppdaterat lite i länklistan. En amerikansk hemsida som har en massa fakta om Nancy Drew samt en blog som hänger ihop med den sidan. Tack för påminnelsen Gunnar!

onsdag, januari 02, 2008

En utmaning....

Jag blev utmanad av Bokidioten för ett tag sedan. Som jag förstod det så handlar det om att lista sju önskningar jag skulle vilja få uppfyllda om det var möjligt.

Mina sju önskningar kommer att handla om böcker och läsning. Alltså är detta inte mina innersta önskningar utan mer specifika.

Jag önskar mig:

♥Att hitta fler Kittyböcker eftersom jag upptäckt nya saker att leta efter samt för att få "de första hundra".
♥Att bli bättre på att hitta litteratur om litteratur. Detta för mitt kommande yrkesliv, dels för att jag helt enkelt blivit lite lite nyfiken på det.
♥Att hitta en ny favoritbok som låter Stolthet och fördom vila ett tag.
♥Att den här lilla blogen blir hittad av fler Kittysamlare och -läsare.
♥Att mina andra samlingar också vaknar till liv.
♥Att jag köper nya bokhyllor så det blir enhetligt i "kontoret".
♥Att jag får pengar till att köpa dörrar till bokhyllorna där mina älskade samlarböcker står.

tisdag, januari 01, 2008

Bloggen 2007

Bokslut för 2007. Här samlar jag lite länkar till sånt jag minns från bloggandet. "Bara bra saker" som Anton säger (Prostens barnbarn.)

År 2007 har varit ett år av utveckling och upptäckande när det gäller Kitty. I alla fall för mig. I början av året konstaterade jag att jag hade bloggtorka och bad om hjälp. Det fick jag också och jag blev mer nyfiken på internetande igen.

Det blev känt att det skulle komma en film om Kitty Drew. Jag har skrivit om den ett antal gånger, men fortfarande inte sett den. Så kan det gå. Får se till att hyra den i stället. I media har det överhuvudtaget varit en hel del med Kitty/Nancy. Hon har nämnts i tv-serier och i radioprogram. Dessutom så skriver band låtar där Kitty/Nancy nämns (här skrev jag om det). Ett exempel är svenska The Marble. Alla kan relatera till Kitty.

Detta att alla kan relatera till Kitty tror jag också hänger i hop med lustläsning. Lustläsning har jag skrivit om också. Att man i en viss period av sitt unga läsarliv slukar allt. Men ofta serier eftersom de följer ett mönster och det gör att man som nybörjare inte behöver grubbla på hur det ska gå och man behöver inte heller lära känna nya karaktärer. Ett drag hos en lustläsare är att den kan redogöra för handlingar i dessa serieböcker.

Var det någon som nappade på min utmaning om att göra en väska av en bok? Jag har inte gjort någon ännu.

Jag har dessutom hittat klipp på youtube med serien om Nancy Drew och Hardy Boys. Tyvärr kom inte tomten med den dvdn. Men jag hoppas på andra högtider.

Det var lite av den här bloggens 2007. Vad minns du från ditt bloggande och internetande?