måndag, februari 25, 2008

Reklam, helt fräckt!

Hej!
Jag tänker helt fräckt göra reklam här och nu.

Du har väl inte missat föreningen "Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren"? Ester Ringnér-Lundgren är författaren bakom pseudonymen Merri Vik. (Min favorit förutom Kitty.)

Läs mer om föreningen på dess hemsida.

Mina personlig tankar är att det är väldigt trevligt att få kontakt med andra som gillar och läser Lotta-böcker. När man pratar med en annan medlem vet man att det är hel okej att snöa i på styvstärkta kjolar eller varför läskföretaget kunde sluta med läsken Merry. En annan trevlig sak är att jag kan byta böcker. Ja det kan du med om du blir medlem. Eller är du kanske redan det?

Ses vi i Stockholm på årsmötet och årsträffen kanske?

måndag, februari 18, 2008

Nördblogg

Idag kikade jag in på min egen blogg och såg att bloggkommentatorerna hade nämnt min blogg.

Deras rubrik fick mig att tänka. Om nörda innebär att blogga om något specifikt så gillar jag sådana bloggar. Kan inte någon starta en blogg eller webbsida där man kan hitta specialiserade bloggar eller finns det redan?? En sida som inte premierar antal bloggade inlägg och en massa jox. Jag vill kunna hitta fantaster i alla ämnen.

Mina två favoriter just i dag är brödbloggaren och deckarbloggen

Hur hittar ni nya bloggar?

Andra bloggar om: , , ,

Kitty Drew på wikipedia

Kitty Drew på wikipedia är en intressant väg att hitta information om vår deckartjej. Den engelskspråkiga är välfylld och det är väl som det bör. USA är ju Kittys hemland och där har de närmare till källan för korrekta fakta.

Är ni vana wikipediaanvändare? Jag är det inte och har på senare tid försökt bekanta mig med det virtuella uppslagsverket. Ibland har jag tänkt: oj hjälp vad lätt det är att felaktig fakta publiceras. Så man gör nog klokt i att dubbelkolla saker som står där i en del fall.

En fiffig sak med wikipedia är att varje artikel kan länka till artiklar om samma ämne i andra länders wikipedia. I Kittys fall kan man hamna på en fransk artikel som heter Alice Roy och verkar handla om just Nancy Drew. Klickar man på länken till den spanka versionen är det en artikel om filmen Nancy Drew. Synd. Jag hade gärna sett hur mycket fakta de hade skrapat ihop om karaktären och böckerna istället. Men så blir det när alla kan göra artiklar.

På wikipedia
Nancy Drew
Kitty Drew

Har du skrivit nåt på wikipedia? Använder du wikipedia som uppslagsverk? Jag har sett att min dagstidning använder wikipedia som källa. Jag vet inte om jag gillar det riktigt. Känns slött när en tidning använder en sådan källa.

Andra bloggar om: , , ,