måndag, september 29, 2008

Kitty på utställning

Mästerfotografen Anna har varit i farten. Bilden visar i alla fall två böcker och ett litet stilleben med saker som jag tycker passar en detektiv. Detta kan man se på en liten miniutställning jag har gjort. Som ni säkert har förstått föredrar jag att vara relativt anonym här så därför skriver jag inte var denna utställning äger rum. Skulle det vara så att du är en riktig detektiv själv och ändå klurar ut det så är du välkommen att besöka den och skriva i gästboken där.

Det jag tänker att den här bilden kan bidra med är inspiration för dig att göra en egen utställning om din favoritsamling eller favoritförfattare. Eller något annat du gillar. Lycka till!

torsdag, september 25, 2008

Ståndpunkt eller något sådant

Jag har flera gånger bitit mig i tungan eller snarare valt att inte lägga fingrarna på tangentbordet. Varför då? Jo för att jag inte ska skriva blaj och ohävligt i bloggen. Här uttalar jag mig om sånt jag gillar. Inte sådant jag ogillar. Men ibland så bubblar det inom mig av att skriva sarkastiskt, ironiskt, bitskt och ohävligt. Ett riktigt surmagat inlägg där jag gnäller som en gammal torrtall.

Flera gånger har det hänt att jag lagt band på min lust att spy galla. Internet behöver inte mina sura ord tänker jag. Sprider jag glada ord och positiva saker så kommer det igen på något sätt. Tänker jag.

Det har hänt flera gånger innan detta inlägg och nu rann det över. Jag var tvungen att skriva blaj och bluddra.

Men det jag egentligen vill få fram är att innan det har blivit ett mer jämställt och jämlikt samhälle för bland annat kvinnor och män så ska jag fortsätta att inte snacka skit om andra kvinnor. Det är min ståndpunkt som jag hoppas innerligt att jag kan hålla fast vid.

onsdag, september 24, 2008

Bilbo - en hobbits äventyr

Bilbo - en hobbits äventyr av JRR Tolkien var en lång spännande saga. Boken börjar med att prydligt presentera Bilbo Bagger och en glimt av samhället han bor i. Sedan möter vi Gandalf och strax därefter börjar ävertyrligheterna. Bilbos hus invaderas av ett stort gäng dvärgar som ska ut på nåt mystiskt och hemligt uppdrag.

Bilbos resehunger väcks och han följer med på färden. De ska till Ensamma berget och möter såklart hinder på vägen. Tolkien skriver hela tiden så att jag hejar på Bilbo och blir nervös för Bilbo eller kanske lite orolig. En bra sak är ju att jag utan att berätta för mycket faktiskt kan säga att Bilbo klarar sig. Dels är han sagans hjälte dels har vi redan sett honom i filmerna om Sagan om ringen, som utspelar sig efter detta äventyr.

Att jag kallar det för saga är eftersom Tolkien använder klassiska berättarknep från sagan. Till exempel är det tre troll de stöter på och Bilbo räddar dvärgarna tre gånger. Figurerna som befolkar berättelsen är ju sagofigurer nästan alltihopa.

Händelser jag gillar mest är när Bilbo och Gollum har gåtgissartävling eftersom det bygger upp en spänning och samtidigt ger en bild av hur de två fungerar. Gollum har levt uppe i solskenet men nu är han helt ensam i underjorden medan Bilbo har lämnat sitt sköna hem med testunder och hamnat i underjorden för en kort tid.

Berättarrösten gör sig påmind ibland genom att tala till mig som läsare genom kommentarer som: Men det har väl du redan räknat ut.
Det gör att man ännu mer påminns om att det är en saga man får höra.

När jag slagit ihop boken tänker även jag att det vore fint om människor tänkte lite mer på att äta och sjunga än att bråka om guld och makt. Läs den här boken om du inte läst någon annan bok från den såkallade fantasygenren. Gillar du klassiska sagor trivs du nog säkert med Bilbo. Nu längtar jag efter filmen!

Har du redan läst den? Vad tycker du?

Andra bloggar om: , ,

fredag, september 19, 2008

Längtan efter 4 oktober

Jag längtar efter 4 oktober för då händer det en del roliga saker. Först och främst är det ju kanelbullens dag och det kanske är det mest kända med denna dag. Men dagen är också Lottas mammas födesledag. Alltså Merri Vik/Ester Ringnér-Lundgren. Detta kommer att uppmärksammas lite här och där i Sverige med kafé- och konditoribesök. Ett tips för dig med kanske?

Och så är det premiär då för Stjärnor på is på TV4. Det ska jag se har jag tänkt. OM jag vågar.

Förutom det jag måste göra på vardagarna, studera alltså, så knåpar jag med en liten utställning med Kitty- och Lottaböcker. Den uställningen är snart! Ooo vad tiden går snabbt.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Uppdrag barn

Uppdrag barn

Jag hoppas att det fungerar för jag vill att alla barn ska få växa upp trygga och mätta.

måndag, september 15, 2008

Musik med bolljud

Om ni händelsevis har missat det så låter det som en tennisboll som studsar i On and On av Agnes Carlsson. Lyssna och njut av en svängig låt för övrigt. På youtube.



Var det Enrique Iglesias som startade trenden? Finns det fler låtar med ljud som låter som bollar??


Och så den stora frågan: Varför är det helt omöjligt ibland att få in koden för inbäddad objekt??

Uppdatering 19 september: tack pysseltanten! Nu ser ni inbäddat objekt alltså videon. :)


Andra bloggar om: , ,

måndag, september 01, 2008

Härlig helg med årsmöte och årsträff med Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren

Nu är jag tillbaka i verkligheten efter en helg där Lotta från Lottaböckerna av Merri Vik stått i fokus. Det var så roligt att se miljöer där man lätt som en plätt kan föreställa sig att författarinnan Ester Ringnér-Lundgren har skrivit in sin Lotta. Dessutom har jag träffat massor av trevligt folk som är positiva och nyfikna.

Jag vill med detta försöka dela med mig av en glimt av allt roligt man kan uppleva i detta sällskap. Funderar du på att bli medlem så tycker jag att du ska slå till!

Som vanligt när sådant här händer så glömmer jag bort kameran så jag kan inte dela med mig av någon endaste bild men det kan nog dyka upp något på sällskapets hemsida www.estersallskap.se. Håll utkik!


Andra bloggar om: , ,