måndag, augusti 31, 2009

Just nu på min blogg

Hej!

Jag hörde att det kunde vara klurigt att lämna kommentar på min blogg. Jag vet hur det känns. Jag stöter på alla möjliga hinder när jag surfar runt och skriver här och där.

Just nu har jag ordverifiering när man lämnar kommentar. När du skrivit din hälsning så är det dags att skriva av det ord som står med röda bokstäver i den smala rutan under själva ordet. Det är för att slippa fulingar som lämnar kommentarer som bara släpar iväg en till sidor som kan leda till virus och grejer eller så är det bara tråkig spam av annat slag.

Har man inget google-konto eller så, kan man välja att klicka i pricken vid namn/url. Där räcker det om du skriver i ditt namn. Url behövs inte. Vill du vara helt anonym kan du klicka i pricken vid anonym. Men varför skulle du vilja det? Då blir det ju bara en kommentar utan identitet.

Så kommentera för fullt nu!!! :D

fredag, augusti 28, 2009

Morden i Midsommer: Döden i förklädnad

Döden i förklädnad(Death in Disguise) av Caroline Graham

Denna bok tänkte jag köpa i bokhandeln, den verkliga som finns på stan, men de hade skickat tillbaka varenda en för de sålde för dåligt. Så jag fick beställa på en internetbokhandel. Säljer dessa böcker dåligt överlag eller var det bara i den staden? Säljer de dåligt på internet också? Jag ser ju framemot den fjärde titeln så jag hoppas att Ekholm & Tegebjer inte ger upp nu.

Mysteriet är bra. Karaktärerna är galna och intressanta. Troy är görjobbig och Barnaby går matlagningskurs. Men jag stakar mig på långa och aviga meningar. Kanske är det bara min ovana(?) men det känns som att det blir udda konstruktioner när det står så här:

Sedan tog han upp en papperslapp ur ena jackfickan och läste vad som stod på den, av tiden det tog honom att döma, om och om igen.

Hmm, nej det kanske bara är min ovana... Det finns fler exempel men jag hittar dem inte så snabbt då jag kluddar inte i mina böcker så det får väl vara som det är med detta.

Kanske gillar jag dessa böcker bara för att jag är fast i tv-serien? Skulle du rekommendera dessa böcker till vem som helst?

torsdag, augusti 27, 2009

Mördande seans av Agatha Christie

Mördande seans (The Sittaford Mystery) av Agatha Christie. Denna bok är en bok utan miss Marple och inte heller är Hercule Poirot med. Istället är det en ung journalist och en ung kvinna som försöker lösa mysteriet.

I det stora huset som hyrs av en kvinna och henens dotter samlas en grupp männsikor. De har en seans och anden stavar att en man ska dö. Klockslag nämns och mannens bästa vän vandrar iväg för att se till att allt står rätt till. När vännen kommer fram finner han mannen död.

Åh, jag skulle ha skrivit upp detta på en gång när jag läste boken. Det var en klart läsvärd deckare och klurig men ändå enkel.

Tv-avsnittet som gick på tv igår där miss Marple(!) var med är bara en enda röra och alldeles för tilltrasslad. Varför slaktar de en bra berättelse på detta vis?? Såg du tv-avsnittet så kan du läsa boken för de har bytt mördare, plats för mordet, och en del karaktärer finns inte med som i boken var riktigt intressanta. Mördaren kluras ut på samma detalj som i boken i allafall och det är ju alltid något. ;)

Miss Marples mysterier

Miss Marples mysterier är titeln på boken jag läste där Torsdagsklubben nämns. Mysdeckare på hög nivå. Läs läs!

onsdag, augusti 26, 2009

Linas kvällsbok (filmen)

I går såg jag på filmen Linas kvällsbok. Ja sent om sider men klart sevärd! Min uppfattning är att huvudpersonen spelade sin roll mycket bra och hennes karaktär hade fått en bra gestaltning. En del av de andra skådespelarna gav i en del scener intryck av att de spelade över eller var orepeterade men det gör inget för på det stora hela beskriver filmen en jobbig tid i livet för unga människor.

Lite knepigt var det dock att höra en tjej prata med bred dialekt som lät överdriven medan andra talade utslätad dialekt. Det intressantaste var ändå när Danne, hette han så han som Lina var ihop med?, var full och arg/stressad för då lät det helt plötsligt som att han talade göteborgska. I alla fall hade han inte samma dialekt då som tidigare och inte samma som en av Linas kompisar hade titt som tätt. Kanske led filmen av Pippi Långstrumps-fenomenet? För visst var det något intressant med Tommy och Annikas familj? Hmm, kanske måste forska i det då....

Är boken läsvärd? Har du läst den? Kanske har *Malin* läst den? Ska kila dit och fråga.

Trio med böcker - deckare

Detta är sista veckan av ledighet innan studierna drar igång och därför passade jag på att låna lite deckare när jag ändå var på bibblan för att låna studielitteratur.

I måndags läste jag klart Prövad oskuld av Agatha Christie. Det är en deckare utan känd utredare, alltså varken miss Marple eller Poirot. Mysteriet tvinnas upp av de inblandade och en man som avslöjat att den som dömdes för mordet inte kan ha gjort det. När jag läste denna tänkte jag på de tips som dök upp när UnderbaraClara efterlyste sådana. I denna bok gissade jag således snabbt vem som var skurk men jag lyckades inte se några ledtrådar som pekade på denna person. Och de tydligaste vill jag inte avslöja...

Efter den boken läste jag Spegeln sprack från kant till kant av Agatha Christie. Jag trodde att jag inte läst den men det hade jag. Alltså blev det inte så spännande men jag kunde ju försöka se mönstret som Christie väver. Tyvärr tycker jag inte att denna bok håller för en omläsning trots att det är kul att Christie kopplar ihop denna bok med andra böcker. Ett exempel på det är att torsdagsklubben nämns. Torsdagsklubben är med i en novellsamling där miss Marple och hennes vänner berättar varsin gåta för varandra. I denna bok är det den som först verkar skyldig och offret är den som dog. Låt er inte förvillas av annat som påstås. :)

Dagen avslutades med att jag plöjde igenom Explosivt byte (11) av Janet Evanovich. Jag är glad att de gjort om omslagen på dessa böcker så att alla har siffran med. Originaltiteln på denna bok är Eleven on the top. Jag vet inte vad det betyder men alla andra har siffror med i titeln så det gör att de på engelska är lätt att hålla ordning på om man gillar att läsa kronologiskt.

I denna bok slutar Stephanie på borgensbyrån och söker andra jobb. Till slut hamnar hon på Rangeman och det går rätt bra. Jag gillar att hon får sköta ett lugnt jobb och att hon blir co-driver till Lula. Kanske är det så att miss Plum måste skapa sig ett rykte om att skjuta först och fråga sen för att kunna lyckas fånga borgenssmitarna?? Mysteriet i boken är rätt tunt men känns ändå som det mest troliga hittills, av de jag minns. Som vanligt när jag läst en av dessa böcker vill jag bara läsa fler och därför vill jag till bibblan så fort som möjligt och låna nummer 12, Skuggat byte. Den har En bok om dagen läst så kika där om du vill veta mer om den.

Så kanske var det veckans dos av deckare? Det visar sig. Jag har under veckan fortsatt med mitt syprojekt som inebär att sy den 50-talsblus jag skrivit om här i bloggen. Den ska jag använda i helgen då det är årsmöte och årsträff med Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren. Nu håller jag tummarna för att det går bra att få dit knapphål och att det blir fint väder i heglen i Krokek.

P.s det var ju synd att jahg inte bloggat om den där boken där Torsdagsklubben beskrivs. Det var många kluriga fall i den boken och jag minns dem väldigt bra! Grr. Har du läst den så tipsa mig gärna om titeln på boken.

Och jag har ju läst en morden i Midsomer också. Har jag inte bloggat om den heller? My gaaad. :)

måndag, augusti 17, 2009

Dagens skratt - amerikansk radio gör en busringning

På Nancy Drew Sleuth-bloggen skriver Jenn om en busringning där en Kittybok har en enorm övertidsutlåning. Amandas vän hittade en Kittybok som lånades i oktober 1983 och tipsar radioprogrammet om att ringa och kräva tillbaka den. Gå in på bloggen och klicka på länken där.

Amandas reaktion är rätt spännande. Hur skulle du reagera om biblioteket ringde och krävde tillbaka en bok från 1983??

lördag, augusti 01, 2009

Matte med Foxtrot

Ser ni vad det står? Så skulle matte vara va?

Eviga tider sedan sist

Hej på er! Tittar ni in fortfarande? Jag har bara internet en gång i veckan och då har jag inte hunnit läst något heller.... Har inget att skriva om alltså. Men jag återkommer, det gör jag alltid. :)