tisdag, april 29, 2008

Second hand och gluttartur

Häromdagen tog jag en runda på Myrorna och Röda Korsets Kupan. På Myrorna hade de massor av nya barn- och ungdomsböcker och bland annat en Kittybok. Kitty och skidortens hemlighet var det närmare bestämt. Men den har jag ju redan på den fick vara kvar. Tittade på några Tomtar och troll också men blev inte så nyfiken att jag köpte dem.

Jag hittade däremot en beige manschesterjacka som var alldeles lagom lång och som hade fickor på utsidan. Lite sportigt/arméigt kanske men fint. Priset då? Ja med rea så blev det 42:-!!!!

På Kupan hittade jag en kjol, ett par pums, ett skärp och ett halsband. Det gick på hundralappen jämnt det. Kjolen ska kortas av och pumpsen lockar till ett köp av en svart smal kjol med hög midja. Skulle passa fint med en tunn portfölj till det sista där. :)

Snart har jag nog fått min vårgarderob fylld och det för en ovanligt liten peng. Passar en studentekonomi finnemang!

P.s Det är soligt här där jag bor. Härligt!
P.p.s. Jaghar hittat en till second-hand-guide här hos W2 Best stil

Andra bloggar om: , , ,

söndag, april 27, 2008

Kreativt skapande

Läste på bloggen Anna - the soundtrack om att Anna sett anteckningsböcker som någon händig människa bundit in "med framsidor från skitgamla vinylsinglar eller Kitty-böcker". De skulle jag vilja se!



Andra bloggar om: , , , ,

måndag, april 21, 2008

Vårshopping

Ja jag hann slinka ner på Myrorna i storstan och hittade två blusar!! Och en sjal. Jag har varit sugen på att ha sjal men inte varit säker på om jag skulle våga bära en så att köpa en på Myrorna för 15:- kändes som ett bra första steg. Båda blusarna har fyrkantig urringning men resten skiljer dem åt. Den ena är vit med spets (45:-) och den andra är småblommig i rött och blått med ett skärp i midjan (65:-).

Tack till Underbara Clara och hennes tips. Ett av tipsen var att "1. För en lyckad secondhandtur gäller det att intala sig 'Jag kommer inte att hitta någonting' Skrockfullt men sant. Du hittar aldrig det du letar efter när du handlar secondhand. Därför är det bäst att inte leta utan gräva förutsättningslöst." Jag gick dit för att eventuellt kika efter kjolar men tog en sväng förbi klänningshyllan och där hängde den småblommiga blusen!
Det andra tipset jag använde var detta: "4. Jag provar allt som verkar minsta intressant.Eftersom storlekar och passform ofta är ovanliga är det först när man bär plagget som man ser om det är snyggt. För att hitta fynd måste man testa mycket och inte vara låst i vad man letar efter." Detta var ett bra tips för blusarna satt fint trots att det var helt olika storlekar.

Ja nu kanske jag är fast i detta då eller??



Andra bloggar om: , ,

söndag, april 20, 2008

Andra tänker och skriver

Hej hopp!

Söndagsblommorna står på köksbordet. Jag har gjort lite lektionstänk. Sen surfade jag efter inspiration. Hittade en "leopard" som hittat en gammal Kittybok för 2 konor. Bookhousegirl har hakat på den senaste boktrenden på nätet. Boktrio. Bookhousegirl har en med deckarhjältar som jag gillar.

Min boktrio med deckarhjältar blir

1. Kitty!! Inga vidare motiveringar...
2. Ms. Marple. Kluriga gåtor och smart tänk av hjälten ms. Marple.
3. Fem-gänget av Enid Blyton. De bara lyckas med allt.

Nu ska jag tillbaka till studierna...ett tag i alla fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vår....

Ja nu är det vår! I dag ska vi ut och leta vitsippor och blåsippor. Garderoben vill bli uppdaterad. Jag har blivit inspirerad av både UnderbaraClara och ModestyMia att fynda fina och roliga kläder på secondhand. Så nu vill jag ge mig ut på upptäcksfärd på loppisar och secondhandaffärer efter både böcker och kläder. En hatt vore också skoj.

Ha en härlig vårdag!

Bok nummer 94: Kitty och maratonmysteriet

Kitty och maratonmysteriet (The Nancy Drew files 69 - Running Scared)
Boken publicerades 1992 i USA. Denna bok är i andra upplaga och trycktes 1997.

"George ska springa i ett stort tjej-maraton i Chicago. Men någon försöker sabotera loppet och en av de tippade vinnarna, Annette Lang, får flera dödshot. Det står mycket pengar på spel i sådana här sammanhang och Kitty inser att det finns flera som kan vinna på att Annette förlorar loppet.

Men vem skulle vilja gå så långt som till att döda Annette? Kanske någon av hennes konkurrenter? Kanske sportreportern Kevin Davis, i ett försök att få fart på sin karriär? Kitty hoppas att det inte är Kevin. George är nämligen mycket förtjust i honom. Och det vore ju förfärligt att behöva avslöja för George att hon blivit är i en mördare!"

I den här boken får vi lära oss att ett Maratonlopp är 41 kilometer. Men det stämmer inte riktigt...det ska tydligen vara 42 195 meter. Ja hur som helst är det verkligt långt och George har satsat seriöst och klarar också att jogga hela loppet. I baksidestexten nämns att George blir förtjust i en kille som blir en av de misstänkta. Detta grepp används även i Kitty och skidmysteriet, om jag minns rätt. För övrigt så är uppbyggnaden av mysteriet likt de andra i denna grupp av böcker. Det är ett invecklat mönster och det är många intriger under ytan som bygger upp den bistra stämningen i boken.

Klurade du ut vem som var skurken??

Andra bloggar om: , ,

Påfågelsfönster

I går kväll gick det en film på Svt 1 som heter Duplex - drömhus med förhinder. Jag tänker inte skiva mer om den för filmen var ingen höjdare. Däremot tänker jag skriva att ena huvudpersonen heter Nancy och i huset de köpte satt det ett fönster med påfågelmönster....

Bok nummer 79: Kitty och balettmysteriet

Kitty och balettmysteriet (Nancy Drew files 9 - False Moves) Den här boken kom ut 1987 i USA och trycktes i Sverige 1990. Omslaget är gjort av Gabriel och är uppbyggt i tre djupled. Närmast mig som betraktare ser vi en tjej, förmodligen Kitty, med vind i sitt rödblonda hår trots att det är inomhus, röd polotröja och läderkjol med brett bälte. Hon står framför en ljusgul kuliss. Nästa djupled visar en vältränad kille i mjuka byxor och enorma benvärmare upp till knäna. En handduk hänger över axlarna. Denna kille står framför en grårosa kuliss. Längst bak ser man en svartklädd och maskerad person med en kniv i handen. Personen står hukande vid ett draperi. Ordet Kitty på framsidan är i cerise metalic. (Titta även på Jonnys websida.)

"Den svartklädda gestalten kastade sig in i varuhissen. Men innan dörren hann slå igen var också Kitty framme. Hon slog upp dörren på vid gavel och satte ner ena foten - rakt i tomma intet! Där fanns ingen hiss! Bara en avgrund på tio meter...

Mitt under pågående föreställning och inför TV-kamerorna stjäls den ovärderliga Raja-diamanten från den berömda dansösen Katyas dräkt. Kitty blir ombedd att lösa mysteriet - men hon hade inte räknat med att hamna i en så farlig situation!"

I den här boken har Kitty och Ned gjort slut. Ned dejtar Belinda som är med i baletten och blir en av de misstänkta och Kitty dejtar Brad. Samtidigt som mysteriet fortlöper får man även följa Kittys tankar på Ned, som hon helt uppenbart inte har släppt helt utan fortfarande tycker mycket om. Själva mysteriet är lite av en pusseldeckare. Det finns ledtrådar man kan hitta själv och det är inte för klurigt utan fungerar för en ung tonåring. Kitty får maskinskrivna hotelselappar i sin handväska och snappar upp ledtrådar i samtal med andra balettdansöser.

Detta är en av de senaste böckerna (av de hundra) och i den kategorin en favorit.


Andra bloggar om: , ,

måndag, april 14, 2008

Två år som bloggare

I dag firar Bloggen om Kitty Drew 2 år. När jag öppnade bloggen visste jag inte vad jag skulle ha den till känns det som. Jag hade en tanke om att skriva om alla de böcker jag har. Tittar man helt krasst på hur många av de rödryggade böckerna jag skrivit om och jämför med allt annat som ploppat in i bloggen så är det andra i majoritet. Men det gör inte mig något och det är ju det som är det fiffiga med det hela. Jag bestämmer allt som hamnar här.

Jag skickar ett tack till er som läser här och till er som skriver här. Det blir extra kul när man vet att något har reagerat på det jag skrivit.

En sak jag undrar över är var alla samlare håller hus!? När jag köpte Kitty- och Lotta-böcker på marknader så fick jag alltid höra att: "Ja de böckerna är populära, det är många som samlar dom." Var är ni?? Var hänger ni? Jag vill hitta er! Inte kan väl alla gilla Tradera? Är det någon som vet var alla Svenska och kanske till och med nordiska samlare av Kitty-böcker håller hus så hoppas jag att ni tipsar mig.

Musikpaus: här kan ni kika på musikvideon till Björn Afzelius Tusen bitar . Jag har inte sett den förrens nyss och det var ju fullt av kändisar i videon!

fredag, april 04, 2008

Kitty som detektiv - klockmysteriet



Kitty som detektiv – klockmysteriet (The Secret of the Old Clock)
Första upplagan 1952
Överst på bokens framsida finns ett band med texten “B.Wahlströms flickböcker”. Det utseendet ändrades 1984 och från och med då är texten i bandet ”B.Wahlströms ungdomsböcker”.

Kitty som detektiv – klockmysteriet (The Secret of the Old Clock)
First edition 1952
At the top of the front cover of the book there is a colored bar with the text “B.Wahlströms flickböcker” (B.Wahlström's books for girls). That layout changed 1984 and from then the text said “B.Wahlströms ungdomsböcker” (B.Wahlström's books for youth)






På baksidan av Kitty som detektiv – klockmysteriet, 1952 (The Secret of the Old Clock) står det “B Wahlströms ungdomsböcker”. Där finns också en lista med andra titlar från bokförlaget. En del är märkta med *. *=flickböcker

At the back cover of Kitty som detektiv – klockmysteriet, 1952 (The Secret of the Old Clock) the text says “B.Wahlströms ungdomsböcker” (B.Wahlström's books for youth). There is also a list of other titles from the publishing house. Some of them are marked with *. *= books for girls.





Foto/Photo: Anna bloggenomkittydrew



Källor: min samling/my collection, Jonnys hemsida/homepage, Wikipedia: artikel om B.Wahlströms ungdomsböcker (swedish)

Har du kompletterande uppgifter så får du gärna dela med dig.
Do you have any information that complement this, you are free to share.


Andra bloggar om: , ,

Vad nu då??

Jag ser att under kommentarsrutan står det att vissa taggar är tillåtna. Men när jag använder dem så kommer det upp felmeddelande! Tillexempel vill jag använda det där b innanför <> ja då skriver jag <>ord< /> självklart med bokstaven b innanför de där vinklarna. Men felmeddelandet säger att taggen inte är stängd... Va?? Jag fattar inte. Om någon här inte begriper vad jag skriver men är väldigt bra på de där taggarna får du gärna prova att använda dem nu på en gång. :)



Andra bloggar om: , ,

onsdag, april 02, 2008

Pausmusik

Här kommer lite pausmusik




Andra bloggar om: , , ,