lördag, maj 31, 2008

Sommarkänsla


Idag är en solig dag! Wohooo. Jag hoppas att ni alla gör det ni trivs bäst med. Jag ska nog ta med en lättläst bok ut på balkongen.
Bilden kommer från www.sxc.hu

fredag, maj 30, 2008

Oj! Är det sommar ute??

Hmm jag blev förvånad i morse vid åtta-tiden att det redan var ljummet i luften. Nästan en timme senare klev jag av tåget och ner i en tunnel och sedan upp ur tunneln. Där var det redan varmt! Rena mysteriet va?

Resten av dagen satt jag och två arbetsmyror till i en datorsal och märkte inte av vädret särskilt mycket. Vårt fokus låg på uppsatsprojektet som skulle landas senast klockan 13.00.

När vi väl lämnat in detta projekt så knallade vi äntligen ut och upptäckte att det var högsommarvärme i vår stad. Pust! Vi firade med en sen lunchbuffé som smakade fint. Det var friterad banan, frukt och glass till efterrätt och det var vi verkligen värda.

För att knyta ihop säcken så tog vi en tur till Myrorna där jag hittade ett par svarta shorts med hög midja och slag. (Jag tänkte direkt att jepp, dessa ska jag ha till min vita speciella blus) Jag hittade en Lottabok också som jag ska ha till byteshandel. :) Väl hemma provar jag blusen och konstaterar bittert att nej den är nog faktiskt för liten. Särskilt med tanke på att jag ska bli jädrigt biffig i sommar och då finns det inte en sportmössa att ärmarna räcker till. Så jag fick glatt beställa en ny i större storlek.

Jag ska träna ordentligt hela sommaren och sen glassa runt i mina svarta shorts, vita blus och pums. Vad ska ni göra?? :)

P.s jag måste sälja den första vita blusen också. Hur lyckas jag med det på snabbaste och bästa sätt?

Andra bloggar om: , , , ,

lördag, maj 24, 2008

Bloggar jag läser

Jag upptäckte för ett tag sedan att jag nästan uteslutande läser bloggar författade av kvinnor. Undrar vad det beror på?? Ja när jag försöker analysera vad bloggarna handlar om så är det mest om böcker. Av de bokbloggar jag läser så är en författad av en man. Det är deckarbloggen av Gunnar. Nästa stora kategori är personliga bloggar och där är det bara kvinnor bland författarna. Det kan ju bero på att jag kan relatera till det de skriver på olika sätt och att en del av dessa bloggar är skrivna av bekanta till mig.

Sen har jag en liten kategori som heter mode. Där finns en annan man nämligen Jonas med bloggen W2Best Stil. Där fastnade jag för att bloggen verkar personlig och att det är en ung kille som bloggar om kläder på ett rätt avslappnat sätt.

En blogg jag har med på min besökarlista är brödbloggen Pain de Martin men den kikar jag inte så ofta eller noga på just nu. Är inte inne på bakning för tillfället.

Hur ser det ut för er? Vad dominerar dina favoritbloggar? Har du något tips på en blogg du tror jag skulle gilla men inte upptäckt än?

Andra bloggar om: , ,

fredag, maj 23, 2008

Pssst...en till

Hmm, med den här videon kan man inte missförstå budskapet i alla fall.

Ryssland ESC-bidrag där Dima Bilan sjunger, Edvin Marton på fiol och Evgeni Plushenko på skridskor. Garanterad succé för välgörenhetskonsert.




Andra bloggar om: , ,

Mera musik....

Jag orkar inte skriva PM just nu och inte orkar jag läsa nåt. Därför lyssnar jag på Turkiets bidrag i ESC. En rocklåt med lite lätt deppig ton. Undrar vad de sjunger om egentligen. Videon är lite kuslig den.



Andra bloggar om: , ,

onsdag, maj 21, 2008

Musik och korsreferenser

Hmm, det finns ett annat ord istället för korsreferenser.... Det bara flög bort från hjärnan. Men igår var det semifinal ett av två i Eurovision Song Contest. Där gick Finlands bidrag vidare. Det är ett metalband som spelar en låt vid namn "Missä miehet ratsastaa". Bandet heter förresten Teräsbetoni som rakt översatt betyder stålbetong, kanske armerad betong. Ja att det är nåt hårt det förstår vi ju. :) Nu till saken! När jag letade på youtube efter något som kunde vara en officiell video hittade jag en knepig sak..om det är den officiella vidoen blir jag mörkrädd. Både för temat i videon men även för att den är så ful. Början på den video jag tänker på börjar med hästar i en skog och jag blir inte klok på om de snott rakt av från Sagan om ringen -filmen. Nån annan är bättre på detta än vad jag är??

Låten är bra det är en sak jag vill ha sagt.

Kika om ni vill


Andra bloggar om: , , ,

tisdag, maj 13, 2008

Ny bok att läsa

I dag hittade jag Kitty och armbandsmysteriet och en Tomtar och troll med illustrationer av John Bauer. Finnemang att ha att läsa i mellan studierna nu på upploppet av terminen.

söndag, maj 11, 2008

Universal Poplab

Här ser ni bandet Universal Poplab. Han där längst till höger måste ha ätit honungskaka innan fotograferingen....

Fast egentligen är det musiken som är intressant. Surfa in på deras sida och välj musik för att få lite lyssning.

P.s om nån kan förklara om jag gjort fel nu som laddat ner bilden och gjort reklam för dem här så är ni välkomna att göra det.



© Photographer Mikael Göthage

Andra bloggar om: , ,

Att hitta andrahandsfynd

När jag tänker efter så gäller Underbara Claras och W2 Best stils tips faktiskt för böcker också. Så jag har ju använt deras tips redan.... Hjärnan är underbar ibland....

För grejen med att hitta böcker man letar efter är att rota och leta överallt. Här är det verkligen som Clara skriver [älska] "att rota bland skrot efter guldkorn". Rotar man inte igenom alla högar och lådor med böcker så riskerar man att missa just den bok man saknar. Man måste gilla doften av dammiga böcker för att stå ut eftersom det kan bli många kilo böcker att lyfta runt och glutta igenom.

Så använd tipsen modifierade för böcker så här:
1. Spana igenom loppisen. Oavsett om det är ett bord med kartonger under eller en hel affär eller bod så måste du ha överblicken. Är du ute efter böcker får du skippa gardinerna ett tag. Letar du efter röda ryggar är halva spaningen räddad för de syns ofta tydligt.

2. Leta noggrant igenom alla böcker. Detta krävs eftersom det inte är säkert att alla sorterar. Dessutom kan en bok vara felplacerad. Min pappa hittade en Lottabok i en vuxenhylla så leta igenom alla böcker!

3. Pruta. Ungdomsböcker med prislappar på 40 spänn tycker jag är på tok för dyrt. I allafall om det är en loppis. Antikvariat tar ofta 40 kronor men då är det oftast betydligt lättare att hitta den bok man söker, här sorteras det ju.

4. Känn dig glad med dina nya bokfynd!

lördag, maj 10, 2008

Andrahandsfynd

Ledigheten vid efter Valborg gav tid till att handla. Bland annat gav den veckan följande fynd.


Jag har lärt mig en läxa

Jag har lärt mig en läxa. Nu fattar jag varför man inte ska radera några inlägg! Kanske är det någon av mina läsare som har lagt till min blogg i Google reader och undrar varför jag har två inlägg som heter "Hur var det nu med revideringar?". Men klickar ni in på bloggen så ser ni att så är inte fallet. Men tydligen så fattar inte Google reader detta och jag har nu lärt mig varför man inte ska radera några inlägg.

Undrar hur det blir om jag redigerar ett inlägg väldigt mycket???

För övrigt så ska jag fotografera mina senaste fynd till bokhyllan. :) Det blev en rejäl hög det.

fredag, maj 09, 2008

Musikpaus

Hoj!! Nån som kan hjälpa mig att reda ut musiken. Jag hörde I are Droid på radion och tyckte att sångaren lät väldigt lik sångaren i Katatonia. Varför är det så?? För övrigt så blev jag sugen på att gå på en mörk rockklubb och dansa till levande musik.

Attans nu gick det inte att klistra in videos från Youtube heller. Klicka här för I are Droid Time on Time. Och för att höra på Katatonia och deras låt Deliberation.

Jag tror att Jocke Berg är inspirerad av detta i allafall. Eller vad säger ni? ;) Jag har inte börjat analysera texten än utan det är något med hur musiken låten och i vilken tonart de sjunger i...säger jag som inte har någon koll på tonarter....


Andra bloggar om: , , ,

Hur var det nu med revideringar?

Ja hur var det nu med revideringar. Jonny har mycket information på sin webbsida och han var dessutom så snäll att han skrev ett långt svar här på bloggen. Nedan kommer hans svar som ett citat.


Hej!

Jag kan ju sammanfatta den information jag har här på bloggen.

Som bekant så reviderades de 34 första Kittyböckerna i USA åren 1959-1975. Vissa stereotyper togs bort, historierna kortades, tempot blev högre och karaktärerna justerades. Ibland kan jag tycka att de reviderade berättelserna flyter på bättre och är mer spännande. Å andra sidan är originalen mer detaljerade och välskrivna.

För Sveriges del hann som väl var de 34 första böckerna ges ut i översättningar som utgick från originalversionerna. Men jag har funnit att 14 av dessa böcker senare gavs ut reviderade och alltså finns i två svenska versioner.

På amerikanska hemsidor om Kitty anges att 8 av de reviderade historierna är så annorlunda att man kan tala om två helt olika historier, nämligen bok nr 2, 4, 5, 11, 12, 14, 17, 18. Av dessa förefaller nr 4, 5, 11, 12 och 14 ha kommit även reviderade i Sverige, medan nr 2, 17 och 18 verkar ha lämnats i fred. Titlarna på de Kittyböcker som i Sverige således finns att tillgå med två helt olika historier är:#4: Kitty och diamantstölden. Rev. övers. tr fr. 1970-talet.#5: Kitty och hemligheten på ranchen. Rev. övers. senast fr. 13u.#11: Kitty och tvillingmysteriet. Rev. övers. senast fr. 11u.#12: Kitty och ekens hemlighet. Rev. övers. senast fr. 9u.#14 (#13 i Sverige): Kitty och de försvunna bevisen. Rev. övers. senast fr. 10u.De andra reviderade svenska böckerna uppvisar ibland ganska stora skillnader, men det är i grunden ändå samma historia. De är bok nr 1, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 13 (14 i Sverige), 21.

MVH/Jonny
28 december, 2007 10:44

lördag, maj 03, 2008

Kittyböcker jag spanar efter....

några av dem i alla fall.

2. Kitty i spökhuset 1.a
3. Kitty och kidnapparen 1.a + någon från 70-talet eller senare
4. Kitty och diamantstölden 1.a + någon från 70-talet eller senare
5. Kitty och hemligheten på ranchen 1.a
6. Kitty och den hemliga grottan 1.a + någon från 70-talet eller senare
7. Kitty och dagboksmysteriet 1.a
8. Kitty och det mystiska brevet 1.a + någon från 70-talet eller senare
9. Kitty och tornrummets hemlighet 1.a + någon från 70-talet eller senare
10. Kitty och armbandsmysteriet 1.a
11. Kitty och tvillingmysteriet 1.a
12. Kitty och ekens hemlighet 1.a Hel!!! + 9.e eller senare
13. Kitty och de försvunna bevisen 1.a + 10.e eller senare
14. Kitty och den heliga elefanten 1.a + någon från 70-tal eller senare
15. Kitty och ruinens hemlighet 1.a
18. Kitty i det öde huset 1.a
19. Kitty och den försvunna skattsökarkartan 1.a
20. Kitty och det mystiska juvelskrinet 1.a
21. Kitty och hemligheten på den gamla vinden 1.a + någon från 70-tal eller senare