söndag, september 20, 2009

Två söta saker - kakor och ett fat


Två söta saker jag nyligen skaffat mig är ett trekantigt uppläggningsfat, eller egentligen två i olika storlek, och riskakor med choklad på.


Fatet köpte jag på Kupan och heter Flory och kommer från Rörstrand. Jag skulle gärna veta när den serien gjordes. Någon som vet? Riskakorna köpte jag när jag var sugen på nåt kakaktigt men varje rulle jag tog i hade transfetter, sojalecitin, konstiga smakämnen eller så var det för mycket helt enkelt. Så fick jag syn på det lilla paketet med kravmärkta riskakor med mörk choklad på. Perfekt! Det är 6 kakor, eller var det 8?, i paketet och chokladen är mörk och söt. Gillar man inte riset kan man spela Othello, eller dam? med dem, eller luffarschack kanske. Vinnaren får alla! :D
Nu ska jag tipsa runt. Kanske nåt för Ekoblogg, Underbara Clara, eller En bok om dagen? Tjipp och hej!

Kalas hos Hedgehog-Sara

I går kväll var det kalas hos Hedgehog-Sara och jag var där! Helt fantastiskt galet kul. Jag tog bilen och blev guidad av sambons gps som talar som Homer Simpson. Det var förvirrande och läskigt för helt plötsligt skrek Homer: sväng höger!, sväng vänster och ta motorvägen, wohoo!. Men det fungerade ju på det stora hela och jag hittade fram till parkeringen. När jag sen skulle leta rätt på rätt dörr fick jag hjälp av en annan gäst som kom typ samtidigt som jag. Tack tack till Caffelattebloggar'n.

Sara var jättefin och snäll när hon välkomnade oss i dörren. Tippex var framme så klart och ville sniffa in oss. :) Vilken liten gullig hund. Han skulle dock visa upp sin "talk to the tass-attityd" lite senare under kvällen.;)

Kvällens första tankenöt var denna: hur gör man om man vill ta kort och sedan blogga om dem? Hmm, jag har kamera med mig för att ha minne att titta på men många av de andra bloggarna tar kort för att dela med sig av till alla läsare. Jag vågade inte ta upp kameran förrens sent på kvällen och jag tänker inte lägga upp de korten. Jag fångade i alla fall Tippex. :D

Vi fick smaka den knepiga läsken, hallon-lakrits limited edition. Här hade vi en riktig vattendelare! Sara tycker den smakar hostmeducin och vägrar dricka den mer men tyckte att vi andra skulle få uppleva den. Ja mer än hälften höll nog med om att den smaka konstigt. Nån tyckte den var god, någon att den smaka värre än den doftade och jag tyckte den dofta nåt man känner i ett garage, typ fett och spolarvätska?, men den smakade bättre... Och då rätt lika godisarna som ser ut som dödskallar. Eftersmaken var för stark, huuu, blä. Min sambo blev nyfiken i allafall så nu ska vi leta rätt på läsken på premiärWillys här i stan.

Maten! Mycket god och det var grekiskt och Saras fetaostpaj, och stark tzatziki och sötstarka kycklingspett. Och sen! Kom världens godis-kladdkaka fram. Den var som chokladkola i mitten! Mmmmm. Tydligen ska man stänga av ugnen när ytan blivit stel. La Linda tvivlade på sin förmåga att utröna när det inträffade...Det är sant, hon sa det. Okej inte ord för ord, men hon sa att hon inte kunde kladdkaka.

Folket! Vilken blandning och folk jag förmodligen aldrig skulle pratat med annars. Bra initiativ av Sara att bjuda in oss. Jag blir tyvärr väldigt blyg eller tillbakadragen så jag pratade ju inte så mycket, men jag hör ändå. En bygger tunnlar, en jobbar med ett unikt jobb, en ska på bokmässan, en forskar om baciller och en gillar att vara naken. Men det senare var nog bluff. För hon var inte naken.

Vägen hem. Jag fick stanna för broöppning. Vad betyder det?
P.s, jag lyssnade på musiken till filmen Dirty Dancing i bilen. Det kändes liksom rätt. Fin dansmusik innan kalaset och lite deppigt när man åker hem. Works both ways så att säga. :)
P.s 2. Om vettikett gällande bilder och internet: Språkmakargatan diskuterar Ebba von Sydows krönika på ämnet, Magdalena Ribbing säger så här, summan av kardemumman: Man måste diskutera eller samtala med de man är på samma fest med för att komma överrens om hur man beter sig för att respektera varandra. Nya tider kräver att vi lär oss att vara och tänka nytt.


fredag, september 11, 2009

Inredning inspirerad av Provence

Halloj!!

Jag är på jakt efter inredningsbloggar eller annat på internet som visar bilder som är fyllda av inspiration av och med inredning från det franska medelhavsområdet Provence. Enligt denna sida:http://www.inredningsportalen.se/inredningsstilar/medelhavsstil/ är det "färger från regionens natur, det vill säga olivträd, vingårdar och lavender. Mörka toner av grön och blå, lila, rosa, gul och terracotta dominerar." Det låter fint. Vad ska jag söka på för att hitta rätt. När jag läste i tidningen Allt i hemmet kallade de det för fransk lantlig stil men söker jag på det hamnar jag på de "vita" inredningsstilarna. Hjälp!!!!

Tack på förhand!

Förresten, om du gillar Merri Vik

Om du gillar Merri Vik eller Ester Ringnér-Lundgren som hon egentligen hette kan du titta in här:

www.estersallskap.se med tillhörande blogg http://estersallskap.blogspot.com/

Så klart tycker jag det är kul att vara medlem i föreningen Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren(SERL). Är du inte så sugen på medlemsskap just nu kan du ta en kik på nätverket http://estervanner.ning.com. Det är fristående från föreningen SERL men det är en av medlemmarna som skapat det.

Tjipp och trevlig helg.

En opassande fråga...

Hmm, det är fritt val att läsa detta inlägg.

Jag är en flitig besökare på UnderbaraClara-bloggen och har tidigare bloggat apropå saker som dyker upp där.

Häromdagen skrev hon ett inlägg där en kommentar innehåller formuleringen: opassande fråga egentligen. Syftande på att samma person precis undrat om Clara är gravid. Undran dök upp på grund av de senaste inläggen Clara skrivit.

Kan det vara de inlägg där Clara skriver att hon har influensa, feber, ont i kroppen och mått pyton? Eller kanske rent av det inlägg som heter "tassande fötter och spridda fnitter" där Clara i egen person faktiskt skriver rent ut att egna barn kommer dröja några år in i framtiden?

Ja, jag vet att jag inte behöver ta en annan person fajt, Claras, och att det kan tyckas vara fult att jag blandar in en oskyldig kommentarslämnare. En av flera, det dyker upp liknande frågor på samma tema titt som tätt. Och jag vet att bara för att jag ser detta återkommande frågande hos Clara så betyder inte det att det är en allmänt vedertagen tendens hos alla i hela Sverige. Men. Får en man som bloggar om svininfluensa eller annan sjuka, eller ett oemotståndligt begär efter något gott att äta samma frågor och antydningar? Får en man som bloggar om att hans kropp ändrat sig och fått lite mera fett någonstans räkna med kommentarer som antyder att det är vanligt när man är gravid, är du kanske det? Min tolkning av min omvärld är att män inte får såna frågor, och det är väl helt naturligt liksom för mannen kan ju inte bli gravid. Nej men om en kvinna skriver om samma saker så kan det genast tas för symptom på en ännu osynlig och ännu onämnd graviditet. Jag blir trött. Låt kvinnan vara. Kvinna i gemen alltså. Låt kvinnan vara människa.

Å, nu har jag pyst ut lite irritation.