lördag, februari 28, 2009

Loppisrunda i solsken



I dag blev det en liten miniturné till två second hand-butiker. Jag fick med mig sällskap i bilen och det var såklart trevligt men att det var 100% solsken var nog ändå lite finare. ;) Solen har ju inte varit framme så mycket denna vinter. Inte här där jag bor i alla fall.

Fynden blev lite blandat men ett brett bälte i färgerna rött, vitt och blått blir nog hur bra som helst. Och så köpte jag en rejäl kakburk med lite nationalromantiska färger och former. Kan nog bli ny förvaring för pepparkaksformar...

När jag släppte av sällskapet blev kommentaren: Tack för kidnappningen. Vilken en!

Hos Liza på Språkmakargatan fick jag tips om post-it-lappar. Jag gjorde min här.

P.s jag hittade en Lotta-bok också, en Nickan-bok samt en Kvirre och Hoppsan.

Andra bloggar om: ,

tisdag, februari 17, 2009

Musik: John Me

Love Is My Drug. Jag gillar den och hoppas att du tar svängen förbi Myspace för att lyssna.



John ME Myspace


Foto: http://www.fotoakuten.se/

Andra bloggar om:

Återvunnet Kitty, Lotta m.fl.

Jag hittade idag detta.

Återvunnen Kittybok för nästan 200 kronor
Återvunnen Lottabok -"-
En bok av Söderling-Brydolf -"-
En Sprakfålebok -"-
En Bill-bok -"-

Jag vet inte om jag gillar det riktigt men nu länkar jag i allafall. Vad säger du?

Andra bloggar om: , , ,

söndag, februari 15, 2009

Vilken författare har du flest böcker av i bokhyllan?

En bok om dagen utmanade mig häromdagen. Hon skrev bland annat så här:

Till exempel undrar jag om Anna Kittybloggar'n har tid att läsa annat än Kitty?

Annars var den stora frågan: Vilken författare har du flest böcker av i bokhyllan?

Jag börjar med att svara på frågan som utmaningen kom med.

Har jag tid att läsa annat? Hmm, jag tycker att jag inte förvaltar min tid tillräckligt bra. Men för att inte ställa ännu högre krav på mig själv har jag valt att acceptera att min lästid går åt till studier nu för tiden. Visst, då och då läser jag annat än studielitteratur men det är mer sällan än de flesta andra som bokbloggar. Min fritid delas ojämnt mellan tv (inte så fiffigt egentligen), handarbete och pyssel, föreningsarbete och bloggar. Bloggar? Ja jag bloggar då och då och läser en del.

När jag hamnar i läsperioder är det med bekantingar. Då kan jag gå till biblioteket och låna en bunt Agatha Christie eller Janet Evanovich serie om Stephanie Plum. De kan jag plöja igenom snabbare än en ny bok som kräver tanketid. Jag hoppas att jag får leva länge så en dag får jag tid att tankeläsa.

Den stora frågan var då av vilken författare jag har flest böcker i bokhyllan. Ja jag tror inte att man kan sätta fingret på min läsning av att titta på böckerna. Jag har en enda Agatha Christie. Korten på bordet. Men visst! Titta jag har hela tre stycken i serien om Stephanie Plum av Janet Evanovich. Sen har jag tre böcker av Kerstin Ekman. Egentligen är det fem titlar. I en bok finns Häxringarna och Springkällan, i den andra boken finns titlarna Änglahuset och En stad av ljus. Femte titeln är Herrarna i skogen. Av dessa titlar har jag läst Springkällan, de andra väntar och Herrarna i skogen kom hem då jag glömt avbeställa månadsboken. En författare till finns med tre titlar. J.R.R Tolkien. Bilbo, Sagan om de två tornen och Sagan om ringen. De två senare köpte jag på Myrorna trots att klasskamrat sagt att översättningen är dålig men jag har ännu inte läst dem.

Sen upptäcker jag att många av de böcker jag har är i par. Jag har alltså köpt eller fått böcker så att många författare finns representerade två och två. Resten är löshästar eller sambons bidrag till hyllorna och de räknar jag inte med här. Det skulle bli missvisande. :)

Nu vill jag veta hur det ser ut i bokhyllorna hos Gunnar på Deckarbloggen och hos Kattis. Hedgehog-Saras bokhylla är jag också nyfiken på. Nu ska jag sprida ordet.

Min favorit Kitty-bok och samlarfrågor

Vilken är din favorit Kitty-bok? Just nu så är det nog Kitty och chiffermysteriet som är min favorit. Det är en av de böcker jag köpte som nya och när jag var liten/ung. George kan judo och de åker utomlands till ställen jag förmodligen aldrig kommer att åka till.

Samlar du på de första 100 oavsett upplaga eller är det första upplagan också?
När jag började samla så samlade jag bara på titel, oavsett upplaga. Nu när jag har en av varje titel, de 100 första, så har jag börjat samla på första upplagor och en del titlar ska jag ha en sen upplaga av också.

Hur många saknas i dagsläget? Jag har ju en av varje titeln men annars så har jag ingen aning! Det är rörigt.

Å hur länge har du hållt på? Jag minns inte när jag bestämde mig för att samla men gissningsvis blir det cirka 18 år tills jag fick tag på de sista titlarna.

Nu får ni berätta om er favoritbok och om ni samlar på Kitty-böcker. Vilka Kitty-böcker isåfall?

Andra bloggar om: , , ,

torsdag, februari 12, 2009

Uppdaterat Stickgraffiti

Jag fångade det stickade på bild. Se inlägget nedan.

onsdag, februari 11, 2009

Sett på stan - stickgraffiti


Jajamensan! Idag när jag kom hem, förövrigt var resan hem en sur historia, såg jag en stickning på en lyktstolpe. En grön med silvriga stjärnor på. Jag var så trött och stressad att jag missade att ta kort men jag ska nog ta en sväng förbi lyktstolpen i morgonbitti och om stickningen finns kvar knäpper jag en bild då.

Undrar om det uppmärksammas på nåt sätt här i min stad? Det verkar ju skrivas en del om denna uttrycksform i andra medier. Kika på bloggen Stickkontakt

tisdag, februari 10, 2009

Jag ger dig min morgon



Gåshudsvarning!

Jag fick en klurig fråga om vilken Kittybok som är min favorit. Den ska jag grubbla på och lovar att berätta när jag kommer på det. Jag har några att välja på nämligen. :)

Andra bloggar om: , ,

söndag, februari 08, 2009

Läslusen har gått i graven

Bokklubben Läslusen finns inte mer. Jag läste på Bokhora att den hade insomnat. I samma inlägg stod det om bokshopping på udda ställen.

Läslusens websida rekommenderar dig ett besök på bokmärket eller wahlströms. Citat från websidan: Tjejbokklubben Läslusen har i december 2008 gått upp i Barnens Bokklubb och därmed upphört.

Så kan det gå.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

onsdag, februari 04, 2009

Cirkusmysteriet och golfmysteriet





















Här är en bild på Kitty och cirkusmysteriet från 1968 och Kitty och golfmysteriet från 1988.

This picture shows Kitty och cirkusmysteriet (The Ringmaster's Secret) from 1968 and Kitty och golfmysteriet (Nancy Drew - The Silver Cobweb) from 1988.

And hello to any foreign visitors. If there is anything you want to know about Kitty/Nancy in Sweden or about this blog, just let me know.


Nancy Drew around the world

Andra inlägg: Titlarna 31-40, titlarna 71-80, Kitty som detektiv - klockmysteriet (in English)

Udda grej - titel upp och ner

Mummagumma lämnade en kommentar där hon berättade att på hennes 4 upplaga av Kitty och cirkusmysteriet så är titeln upp och ner. Jag har första upplagan av Kitty och cirkusmysteriet och den är åt rätt håll. Någon som har något att fylla på?

söndag, februari 01, 2009

Bok nummer 31: Kitty och cirkusmysteriet

Kitty och cirkusmysteriet (The Ringmaster's Secret)

Denna bok kom ut 1968 i Sverige och 1953 i USA.

Kitty får ett vackert guldarmband med berlocker i form av hästar i present av sin faster Elosie. Till armbandet hör en historia om en kvinna som sålde armbandet. Denna kvinna lär ha fått armbandet av en kunglighet som uppskattning för cirkuskonsterna kvinna utfört.

Kitty som rätt nyligen börjat lära sig konstridning av en man som tidigare arbetat på cirkus tycker att det låter mycket spännande. I denna bok händer det saker hela tiden. Under en träning blir Kittys häst träffad av en sten och den person som misstänkts heter Hitch och har även han arbetat på cirkusen som tränaren kommer i från. Just denna cirkus kommer till River Heights och för att börja nysta i mysteriet med armbandet beger sig miss Drew dit för att luska runt.

Snart visar det sig att Kroon som leder cirkusen är en lätt tyranniskt man som genom hot driver de anställda att utföra sina konster. Kitty sluter sig till att Kroons fosterdotter är den som är den levande länken och lägger sina efterforskningar kring flickans fömodade döda föräldrar.

I denna bok nämns att George har en brorson och Ned kommer på besök. Han muttrar för övrigt om att Kitty lägger så mycket tid på mysterier istället för att umgås med honom. I slutet av boken reser Kitty till New York och vidare därifrån till London. Där hinner hon handla presenter på en dryg halvtimme. Därefter ger sig Kitty, Carson, Pietro och hans far ut på jakt efter en viss person.

Tack vare det höga tempot är det en bok som man gärna läser. Har du läst den?

P.s i denna bok kidnappas George och Kitty och de vaknar upp bakbundna i en godsvagn på ett tåg. Jag vet att det finns en del Kittyboksläsare som reagerar på att det är många bakbindningar i böckerna. :)

Och Kitty ställer upp som i ett cirkusnummer där de behöver en som kan rida konstridning. det går galant!

Andra inlägg: i London, böckerna 31-40
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Enkäten om P3 Guld tävlingen

Den lilla enkäten om du hade tävlat om biljetter för P3 Guld resluterade i 3 röster på alternativet: Åh, kunde man det.

Tack för era röster.

Andra inlägg: Jag tävlade om biljetter