tisdag, juni 10, 2014

Bok nummer 42: Kitty hittar en skatt

Kitty hittar en skatt (The Phantom of Pine Hill)

Denna bok kom ut 1965 i USA och i Sverige 1973.

Kitty, Bess och George har åkt till Emerson för att vara med på universitetets festvecka. Hotellstrul leder till att tjejerna får bo på Pine Hill. Ned lockade husägaren med att tjejerna löser mysterier och ägaren har ett mysterium. Någon lyckas gå genom väggar och dessutom finns en äldre gåta som handlar om en försvunnen kista fylld med dyrbara bröllopsgåvor.

Nu var det länge sedan jag läste en Kitty-bok och då var det tur att jag valde denna. Den är bra. Avslappnad och underhållande. Relationen mellan tjejgänget och killgänget skildras nästan normalt på så sätt att det är lagom klämkäcka kommentarer och det verkar inte konstigt att de inte hånglar eftersom det inte är några sådana tillfällen i handlingen. En del böcker är lite krystade men inte denna.

Jag har inte koll på lagstiftningen i USA varken 1965 eller idag, men i Sverige får man väl ändå inte börja gräva hur som helst och absolut inte i ett fornminne. Det händer i denna bok men det får man väl ta. Det finns ju värre logiska luckor i skönlitterära skildringar...

Inga kommentarer: