lördag, januari 20, 2007

Kitty Drew - filmen 2007

Kitty/ Nancy Drew följer med sin far till Los Angeles. Där stöter hon på ett mysterium. Filmen är tydligen klar. Planen är att den ska släppas till sommaren. I USA förmodar jag. Titta på trailern på Imdb. Där kan ni även läsa om andra filmer och tv-avsnitt om detektiven.

Jag tittade och blev....ledsen. Hon är för ung!! Kitty är ju en ung kvinna med alla rätt. Hon sköter sin egen ekonomi och är en rättfram kvinna. Dessutom har hon i böckerna alltid det senaste modet. I trailern ser vi en flicka, som tydligen inte passar in. Hon har "fel" kläder enligt några skolkamrater och när hon "desarmerar" en bomb slänger hon ner den i en arbetsplats!!! Kitty har väl aldrig klantat sig så det är risk för andra??
Nej den filmen verkar ingen hit. Kanske är läge att efterlysa den serie som gick på TV3 för en evighet sedan??

6 kommentarer:

Anonym sa...

neeeeeejjjjjj!!

Kitty är ju typ 20-25 år i min skalle, mogen och vuxen fast ändå ung...
nä, det här känns helt fel!

Anna Eleonor sa...

Ja, så kan det gå med ens ungdomshjältar....;)

Anonym sa...

Hej
Jag är inte säker på att alla böcker blir så bra som filmer.Kanske passar Kitty bäst som läsning?Vad tror Du själv?
:)

Anna Eleonor sa...

Ja, jag minns att jag gillade den serien som gick på tv3 för en massa år sedan. Den Kitty var äldre och det var bra stämning i avsnitten. Sen får man ju se fördelarna med Kitty. Det är ju att det finns så många böcker som inte kommit ut i Svrige så känner man inte igen handlingen är det lätt att tänka att det är en bok som jag inte läst. Eller?
Sen är det ju alltid meckigt med filmatiseringar. Bilden som man skapat i huvudet stämmer väl nästan aldrig med det som filmskaparna väljer. :s

Anonym sa...

gah jag håller med! filmen verkar hemsk! kitty är alldeles för ung och fånig. och hon ska inte bli mobbad typ, hon är populär bland alla liksom (iofs rätt störigt i böckerna, men det är så hon är helt enkelt) det verkar som om de försökt göra filmen till nån..typisk high school-film!
urk!
tyvärr har jag inte sett den gamla tv-serien :/

Anna Eleonor sa...

Maria: Ja precis så. Visst kan man bli irriterad på att Kitty är ett fenomen i böckerna. Men varför paja den bilden. Det finns ju hur många exempel som helst i filmvärlden där hjältarna får vara fenomen hela tiden.