söndag, februari 15, 2009

Min favorit Kitty-bok och samlarfrågor

Vilken är din favorit Kitty-bok? Just nu så är det nog Kitty och chiffermysteriet som är min favorit. Det är en av de böcker jag köpte som nya och när jag var liten/ung. George kan judo och de åker utomlands till ställen jag förmodligen aldrig kommer att åka till.

Samlar du på de första 100 oavsett upplaga eller är det första upplagan också?
När jag började samla så samlade jag bara på titel, oavsett upplaga. Nu när jag har en av varje titel, de 100 första, så har jag börjat samla på första upplagor och en del titlar ska jag ha en sen upplaga av också.

Hur många saknas i dagsläget? Jag har ju en av varje titeln men annars så har jag ingen aning! Det är rörigt.

Å hur länge har du hållt på? Jag minns inte när jag bestämde mig för att samla men gissningsvis blir det cirka 18 år tills jag fick tag på de sista titlarna.

Nu får ni berätta om er favoritbok och om ni samlar på Kitty-böcker. Vilka Kitty-böcker isåfall?

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen!

Min favorit är Kitty och den vita vålnaden. Kommer inte ihåg varför då det var väldigt många år sen jag läste den men jag ska ta och läsa den igen nu för att kunna svara mer detaljerat. Vet bara att hjärtat klappade lite extra när jag packade upp den :-)

Jag har börjat samla på Kittyböcker nyligen (de hundra första oavsett utgåva). Jag hade ett gäng sen jag va liten och nu går en hel del tid att kika på Tradera. Saknar 50 böcker, väntar på 10 och har spanat in mig på ytterligare några.

Vilken va svårast att få tag på tyckte du?

Jonny sa...

Svårt att överblicka hela utgivningen och välja en bok. Men bland favoriterna vill jag nämna gamla klassiker som Kitty i spökhuset, Kitty och den försvunna skattsökarkartan, Kitty och spöket på Stora skuggan och Kitty och häxans tecken. I den senare utgivningen där det är svårare att hitta riktigt bra historier tycker jag särskilt om Kitty och mysteriet med de stulna böckerna (rent av en av de allra bästa)och Kitty och den svarta rosen (utspelar sig i spännande universitetsmiljö i England om jag minns rätt.)//Jonny

Anna Eleonor sa...

Emma: de jag fick nu senast, alltså de som jag letat efter längst.

Jonny: tack för tipsen!

Jonny sa...

Idag kom Kitty och det falska brevet, så nu har jag äntligen de hundra första. Av böckerna därefter saknas i nuläget åtta titlar. Men så har vi ju det där med olika omslag och reviderade textversioner...så jag tror inte samlandet tar slut i första taget.

Anna Eleonor sa...

Nej är man samlare så hittar man nog nya vinklar hela tiden. :) Vad roligt att du har en av varje titel nu, de hundra första i allafall.