lördag, maj 30, 2009

Bok nummer 62: Kitty och filmmysteriet

Kitty och filmmysteriet (Race Against Time)

Denna bok kom ut i USA 1982 och i Sverige året efter.

Kitty kastade en blick ut genom sidorutan i bilen. Hon fikc nästan en chock när hon såg den eldröda himlen ovanför trädtopparna.
- Titta, Ned! Det brinner. Det verkar vara borta vid Grimsby Herrgård.
- Vi måste köra dit och se om vi kan göra någonting, sa Ned med spänd röst.
När de kom fram så de att det var stallet som brann, och det var nästan övertänt...

I denna bok arbetar Kitty med ett deckaruppdrag. Hon ska försöka hitta en försvunnen galopphäst. Samtidigt är hon med som skådespelare i en amatörfilm som Ned och ett gäng till arbetar med. Filmen ska spelas in på Grimsby Herrgård där det händer mystiska saker. Kitty spelar en kvinna som bor på en herrgård där det bor en vampyr. Filmen är en vampyr-komedi.

Detta är en bok med normala deckardrag. Kitty hittar ledtrådar och arbetar utifrån hypotser som hon prövar dels själv dels i samarbet med den lokala polisen. Detta gör att boken har relativt bra kvalité bland alla dessa Kittyböcker som kommit ut.

En rolig sak i denna bok är att Kitty accepterar ersättning för utlägg hon får i samband med hennes deckarjobb. I alla böcker påpekar Kitty att hon aldrig tar betalt för arbetet då hon är amatör och ser detektivandet som en hobby. I denna bok får hon ett betalt uppdrag också. Kitty blir med i reklamfilmer där hon ska rida. Detta är faktiskt något som även Lotta får göra i en av de senare böckerna.

Denna bok rekommenderar jag som läsning!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: