söndag, september 20, 2009

Kalas hos Hedgehog-Sara

I går kväll var det kalas hos Hedgehog-Sara och jag var där! Helt fantastiskt galet kul. Jag tog bilen och blev guidad av sambons gps som talar som Homer Simpson. Det var förvirrande och läskigt för helt plötsligt skrek Homer: sväng höger!, sväng vänster och ta motorvägen, wohoo!. Men det fungerade ju på det stora hela och jag hittade fram till parkeringen. När jag sen skulle leta rätt på rätt dörr fick jag hjälp av en annan gäst som kom typ samtidigt som jag. Tack tack till Caffelattebloggar'n.

Sara var jättefin och snäll när hon välkomnade oss i dörren. Tippex var framme så klart och ville sniffa in oss. :) Vilken liten gullig hund. Han skulle dock visa upp sin "talk to the tass-attityd" lite senare under kvällen.;)

Kvällens första tankenöt var denna: hur gör man om man vill ta kort och sedan blogga om dem? Hmm, jag har kamera med mig för att ha minne att titta på men många av de andra bloggarna tar kort för att dela med sig av till alla läsare. Jag vågade inte ta upp kameran förrens sent på kvällen och jag tänker inte lägga upp de korten. Jag fångade i alla fall Tippex. :D

Vi fick smaka den knepiga läsken, hallon-lakrits limited edition. Här hade vi en riktig vattendelare! Sara tycker den smakar hostmeducin och vägrar dricka den mer men tyckte att vi andra skulle få uppleva den. Ja mer än hälften höll nog med om att den smaka konstigt. Nån tyckte den var god, någon att den smaka värre än den doftade och jag tyckte den dofta nåt man känner i ett garage, typ fett och spolarvätska?, men den smakade bättre... Och då rätt lika godisarna som ser ut som dödskallar. Eftersmaken var för stark, huuu, blä. Min sambo blev nyfiken i allafall så nu ska vi leta rätt på läsken på premiärWillys här i stan.

Maten! Mycket god och det var grekiskt och Saras fetaostpaj, och stark tzatziki och sötstarka kycklingspett. Och sen! Kom världens godis-kladdkaka fram. Den var som chokladkola i mitten! Mmmmm. Tydligen ska man stänga av ugnen när ytan blivit stel. La Linda tvivlade på sin förmåga att utröna när det inträffade...Det är sant, hon sa det. Okej inte ord för ord, men hon sa att hon inte kunde kladdkaka.

Folket! Vilken blandning och folk jag förmodligen aldrig skulle pratat med annars. Bra initiativ av Sara att bjuda in oss. Jag blir tyvärr väldigt blyg eller tillbakadragen så jag pratade ju inte så mycket, men jag hör ändå. En bygger tunnlar, en jobbar med ett unikt jobb, en ska på bokmässan, en forskar om baciller och en gillar att vara naken. Men det senare var nog bluff. För hon var inte naken.

Vägen hem. Jag fick stanna för broöppning. Vad betyder det?
P.s, jag lyssnade på musiken till filmen Dirty Dancing i bilen. Det kändes liksom rätt. Fin dansmusik innan kalaset och lite deppigt när man åker hem. Works both ways så att säga. :)
P.s 2. Om vettikett gällande bilder och internet: Språkmakargatan diskuterar Ebba von Sydows krönika på ämnet, Magdalena Ribbing säger så här, summan av kardemumman: Man måste diskutera eller samtala med de man är på samma fest med för att komma överrens om hur man beter sig för att respektera varandra. Nya tider kräver att vi lär oss att vara och tänka nytt.


10 kommentarer:

Frida sa...

Vilken fin beskrivning av kalaset! Det var verkligen superkul att träffa alla.

La Linda sa...

Meeen! Jag kan VISST göra kladdkaka! Bara inte sån där som blir kolakladdig i mitten. När skulle man stänga av ugnen nu igen? ;)

Anna Eleonor sa...

Frida vad kul att du tittade in hät. Tack för fint sagt om min text.

La Linda, ja nåt knas var det och det är inte lätt att veta när något ska göras på känn. Jag har recept när jag gör sås. Något som vana matlagare säger: det gör jag på en höft.

Missy sa...

Förresten. Din klänning igår. Den var jättejättejättefin. Jag skulle säga det till dig, men glömde. För fin var den!

Anna Eleonor sa...

Tack Missy! Jag blir lite rosa på kinden. :)

Marie sa...

Nog hörde du allt. Instämmer verkligen om klänningen och lägger till den där koftsjalen som var jättecool!

Sara sa...

meh - vad hände med min kommentar från tidigare idag?

Vad jag ville ha sagt: tack för att du ville komma, det var så kul att träffa dig. Kram!!

Anna Eleonor sa...

Sara, jag vet inte vad som hände. Den finns inte på mejlen så den försvann väl i cyberrymden.

Marie, tack för komplimangen om sjal-koftan. Det var premiär trots att den varit färdig rätt länge. :)

Laila och Johan sa...

Visst var det ett helt prima kalas! Synd att vi inte hann prata, vi råkade ju hamna på varsin kant av bordet...

Anna Eleonor sa...

Ja så kan det bli. Men det är aldrig för sent....