söndag, september 20, 2009

Två söta saker - kakor och ett fat


Två söta saker jag nyligen skaffat mig är ett trekantigt uppläggningsfat, eller egentligen två i olika storlek, och riskakor med choklad på.


Fatet köpte jag på Kupan och heter Flory och kommer från Rörstrand. Jag skulle gärna veta när den serien gjordes. Någon som vet? Riskakorna köpte jag när jag var sugen på nåt kakaktigt men varje rulle jag tog i hade transfetter, sojalecitin, konstiga smakämnen eller så var det för mycket helt enkelt. Så fick jag syn på det lilla paketet med kravmärkta riskakor med mörk choklad på. Perfekt! Det är 6 kakor, eller var det 8?, i paketet och chokladen är mörk och söt. Gillar man inte riset kan man spela Othello, eller dam? med dem, eller luffarschack kanske. Vinnaren får alla! :D
Nu ska jag tipsa runt. Kanske nåt för Ekoblogg, Underbara Clara, eller En bok om dagen? Tjipp och hej!

12 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Precis den där servis minns jag från det jag var liten - men jag minns inte vem som hade den. Jag gillar blomstermotivet! Kan det vara sent femtiotal eller tidigt sextiotal?

Anna Eleonor sa...

Vad roligt att du har sett den i din barndom! Okej, jag då har jag något att utgå från i alla fall. Jag jag gillar de strama blommorna och formen på faten. :)

Tova sa...

haha, det påminner mig om när jag precis flyttat hemifrån och tryckte i mig riskakor varje gång jag var hungrig och inte orkade laga mat :P
men de där med choklad verkar spännande.
härlig blogg förresten.

Anna Eleonor sa...

Ja testa kakorna! Tack!

Mici sa...

Jag menade såklart demonstranter...tack för att du påpekade det! Nej, jag vet inte vilken grupp det var och jag såg aldrig plakaten själv utan min host pappa berättade det för mig.

Men läskigt var det!

Anonym sa...

Hej! Det hade varit jättekul att komma förbi på söndag men jag ska till Göteborg i helgen tyvärr. Du får väl specialbeställa en apelsinbakelse på Tingsgården då... :) Ha det fint! /C

Fröken Tö sa...

Hejsan!
Haha, jo det kanske man kan säga. Om inte annat så försöker jag, man ska ta vara på dagen!
Jo, jag tycker att det är ganska givande. Man gör en god gärning, där man inte får något annat i betalning än ett gott samvete och att det känns bra i hjärtat! :) Men varför jag har varit på kupan nu och jobbat är för att min farmor är ansvarig för den inne i Borgholm och nu när jag är nere på semester så såg jag en chans att göra en insats! Men de blir säkert glada i din stad om du går in någon dag och erbjuder dig att jobba en dag eller två. Hjälp behövs alltid! :)
Visst är de bra?! Har inte kunnat sluta läsa även fast jag har blivit "stor" ;)
Ha en fortsatt bra kväll!

Madeleine Berglund sa...

Ja, boken är i ett alla tiders skick. Jag har redan börjat läsa den. =) Ja, bloggen Underbaraclara läser jag också, den är jätte inspirerande och bra på alla sätt.
Kram kram Madeleine

Madeleine Berglund sa...

Mää, jag skrev ett inlägg, kom inte det med? Märkligt..jag skriver ett nytt. Min Lottabok är i jätte fint skick och jag har såklart redan börjat läsa den. Jag läser också Underbaraclaras blogg, den är toppen!!! Ha en fin kväll! Kram Madeleine

Anonym sa...

Varför äter du inte sojalecithin?

Anna Eleonor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna Eleonor sa...

Hej anonym. Jag skriver väl inte att jag inte äter det? Men just då blev jag bara rädd över alla skumma saker som fanns i en enkel kaka. Läs mer på aktavara.org om du vill skapa dig en egen uppfattning. Eller vad har du för uppfattning?