lördag, maj 20, 2006

Bok nummer 3: Kitty och kidnapparen

Kitty och kidnapparen (The Bungalow Mystery)
Kitty och hennes kompis Helen Corning blir överraskade av ovädret när de är ute med motorbåten på sjön. Båten kapsejsar och Kitty kämpar för deras liv. De blir räddade av Laura Pendleton. En ung flicka som verkar tyngd av något. Hon väntar på sin förmyndare på ett hotell. Kitty och Helen träffar Laura i sällskap med sin förmyndare och de tycker att han är otrevlig och Kitty tycker att det är något skumt med honom.

"Kitty var fullt på det klara med hur allvarlig situationen var. Hon var visserligen en utmärkt simmerska, men hon visste att det skulle vara omöjligt att bogsera Helen hela vägen till stranden."

Jag tycker det är fascinernade att läsa den här boken, för Kitty klättrar i och ur sin bil, sätter på kedjor på däcken när det blir oväder och hon kör på vägar utan asfalt genom öde skogar. Gillar den. Trots att hon vet vilka risker hon tar när hon väljer att göra en del saker så gör hon dem för att hon vill verkligen ha reda på vad det är som döljer sig. Hon är som James Bond, en hjälte man kan lita på men som lika lätt råkar i klistret och får lita på att turen är med dem och allt sluta bra.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: