måndag, oktober 16, 2006

Bok nr 12: Kitty och koffertens hemlighet

Kitty och koffertens hemlighet (The Mystery of the Brass Bound Trunk)

Första upplagan av den här boken trycktes 1961 i Stockholm och var översatt av John G. Hellberg. Omslagbilden är teckand av B. Hegland och går i färgerna rött och brunt. I förgrunden ser man en ung kvinna, Kitty?, med mörkt hår i öronkort hår och röd blus. I bakgrunden ser man två män som står och pratar med varandra, den ena mannen har ryggen mot betraktaren och en hatt på huvudet. Ett snyggt omslag.

I den här boken åker Kitty, Bess och George till Buenos Aires , Argentina, och får öva på sin nyfunna spanska. Mystreriet kretsar kring Kittys koffert som har en dubbelgångare. Det visar sig att dubbelgångarkofferten tillhör en flicka som Kitty lär känna. Otaliga försök att sno kofferten äger rum. Det pågår många mystiska saker i den här boken. En rödhårig ung man dyker upp titt som tätt och sätter myror i huvudet på Kitty. Spåket känns inte lika ungdomligt som i Kitty och minkmysteriet. Kitty och koffertens hemlighet är lättläst och en riktig sidvändare för unga läsare.

Boken kostade 3:85 och baksidan har olika titlar med Wahlströms ungdomsböcker på baksidan. Man kan även läsa att böckerna är kartonerade med framsidan i färgtryck.

Har du läst boken? Någon annan upplaga? Vad står det för pris på din bok?


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: