söndag, juli 08, 2007

Bok nummer 98: Kitty och mysteriet på akvariet

Kitty och mysteriet på akvariet (The Nancy Drew files 68 - Crosscurrents)

"Vi måste skydda djuren, sa Annie bestämt medan hon slet upp kuvertet som just kommit med ilbud.
Så flämtade hon till och stirrade på papperslappen. Kitty gick fram till henne och läste vad där stod.
'Lägg ner aktionsgruppen, annars tar vi livet av Annie Goldwyn.'
Plötsligt hade Kittys senaste fall tagit en ny, allvarlig vändning! Det verkade som om den anonyma brevskrivaren inte väjde för någonting, inte ens mord...

Kitty hade velat se det berömda akvariet i Baltimore och när intendenten, som är god vän med Kittys pappa, ber henne komma tar hon sig gärna an fallet. Akvariet har fått ta emot flera hotelsebrev: någon är ute efter att stoppa den aktionsgrupp mot nedsmutsning av havet som Annie Goldwyn startat. Kan hon ha kommit en illegal dumpning av avfall på spåren? Eller är breven bara ett försök att skada akvariet inför tioårs-jubileet? Kitty har mindre än en vecka på sig att lösa fallet, innan tidsfristen går ut..."

En av de senare böckerna som är kryddad med ett mord. Jag tycker absolut inte att de passar i en ungdomsbok. Detta för att det inte beskrivs tydligt. Man får inte ens en känsla av att det är något hemst som hänt. Det är mer som om människan dött av naturliga orsaker än av en mördares hand. Förrutom det så är det en helt okej bok, ingen höjdare och det beror nog på att det är en av de massproducerade.

I den här boken kan man läsa att River Heights ligger utanför Chicago och det är rätt ovanligt att det så tydligt pekas ut var Kitty hör hemma på kartan.

Boken passar att läsa nu på sommaren för handlingen utspelar sig i ett vinterkallt, svalkande, mars i Baltimore medan själva ramen är ett akvarium som för tankarna till sommar och värme.

Bokens ISBN är 9132136226 och trycktes 1995 i Falun. I USA kom den ut 1991. Omlsaget är gjort av Tom Galasinksi.


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: