lördag, augusti 04, 2007

Bok nr 87: Kitty och grannflickans hemlighet

Kitty och grannflickans hemlighet (Nancy Drew Mystery stories 39 - The Suspect Next Door)

"Titta Ned, är de inte söta? sa Kitty och pekade mot paret som kom gående hand i hand. Det är Nikki, flickan i huset bredvid vårt, och hennes första stora kärlek.
- Precis som du är min, sa Ned och gav Kitty en kram. Min första och enda.
Över hans axel såg Kitty hur Nikki plötsligt slet sig fri från sin pojkväns hand och sprang därifrån, utan att bry sig om hans rop. Kitty suckade. Alla hade det inte lika bra som hon och Ned..

Men trots det hon sett vill Kitty inte tro att det är sant när Nikki blir misstänkt för mord. På sin egen pojkvän."


Kitty och grannflickans hemlighet börjar med en scen där Ned och Kitty kysser varandra. Sedan ser de Kittys granne Nikki i sällskap med sin pojkvän. Det unga paret börjar gräla och Nikki stormar in i sitt hus. Den här boken innehåller mer om Neds och Kittys relation till varandra och det är mer fart på förhållandet jämfört med i de tidigare böckerna.

Kitty börjar arbeta med ett fall med butikstölder och samtidigt försöker hon hjälpa sin granne Nikki som har problem med sin pojkvän. Han beter sig underligt och verkar dölja något.

Boken är hyggligt spännande när det sedan trappas upp med ett mord och falska anklagelser. Ryktesspridning bland unga människor är också något som man märker av. Nikki är i 16 års-åldern och då är det extra känlsigt för vem som accepterar vem och vilka som blir impopulära.

Kitty avslutar fallet genom att ta till teaterblod och startpistol!

Har du läst den?

Har du undrat hur det gick för Nikki efter allt hemskt hon råkade ut för? Det kan man få veta om man läser böckerna River Heights som är en avknoppnings serie om Kittys hemstad. Jonny nämner den serien. Och jag ska skriva mer om dessa böcker. Läs mera här.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Ugglor i mossen (som Du skriver om i Din kommentar i min blogg)är en av Maria Langs bästa tycker jag.
Du hittar fortfarande Kittyböcker som Du inte har läst?
Trevlig helg!
:)

Anna Eleonor sa...

Vad skoj att jag hittade just den boken av Maria Lang! Jag har en till på lut som jag ska slå mig ner med snart hoppas jag. Nu var det länge sedan jag hittade någon Kittybok faktiskt. Lite synd för jag saknar ju så få.