lördag, juli 05, 2008

Ugglor i mossen av Kaj Ringnér

Ugglor i mossen av Kaj Ringnér är en av B. Wahlströms ungdomsböcker. Boken kom ut 1958 och handlar om 12-åriga Tjipp som ska bo tillsammans med en släkting men helt utan vuxna under några dagar av sommarlovet. Det är två äventyrssugna pojkar och de ger sig genast ut i sommaren på jakt efter skumma händelser.

Ja helt ensamma är de ju inte för tant Svensson kommer och lagar mat åt dem men de blir tillräckligt fria för att ge sig ut på hemliga och nattliga färder på jakt efter skurkar. Det blir en del äventyrliga händelser och pojkarna får något att skriva om på sin första skoldag efter lovet.

Vi som läst Lottaböckerna av ERL kanske drar paralleller som att båten heter Måsen, mamma heter Lisa och Tjipp heter Torsten. Sysslingen heter Paulus....

En väldigt sommartrevlig bok som fungerar fint som läsning när du har en timme över.

Uttrycket "ugglor i mossen" kan du läsa mer om här. Det verkar för övrigt vara en titel som är populär på böcker. Jag har läst Maria Langs bok Det är ugglor i mossen.

Kaj Ringnér är för övrigt en av Ester Ringnér-Lundgrens pseudonymer.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Åh! Lyckliga människa, som har fått tag på ett ex av den där. Den står på min "hitta-lista"...

Anna Eleonor sa...

Ja jag blev lycklig. Barnsligt glad kanske man kan säga. Så det var du som letade efter den. Jag grubblade på var jag hade läst det... Hoppas att du hittar den. :)