tisdag, december 30, 2008

Bok nummer 92: Kitty och fången på Rock Island

Kitty och fången på Rock Island (The Nancy Drew files 58 - Hot Pursuit)

Denna bok kom ut 1991 i USA och i Sverige 1993. Kitty, Bess och George är på semester på en ny semesterort i Karibiska havet. Platsen ligger naturskönt och verkar vara paradiset på jorden. Men så händer det skumma saker med både turister och ett ungt rockband som kommer till ön för en videoinspelning.

Detta är en bok som har ett mer pusselartat mysterium där det som sker och det som Kitty upptäcker först mot slutet får en förklaring. Slutet hade kunnat vara mer spännande men då hade sidantalet överskridit den magiska gränsen 200. Denna bok ser jag ändå som en av de bättre i den senare skolan.

Baksidestexten säger följande:

Kitty, Bess och George kan knappt tro att de har sådan tur. Inte nog med att de är på drömsemester på Jungfruöarna... En av världens allra mest populäraste rockgrupper ska dessutom komma till just deras hotell för att spela in en video. Och när de sedan blir vänner med killarna i bandet, och får vara med vid inspelningarna, är lyckan fullständig.
Men det är något underligt som pågår på ön. Och när Ricky Angeles, basisten i bandet, råkar ut för två mordförsök finner Kitty att hon åter blivit indragen i ett farligt mysterium.

Om jag hade läst denna bok runt -91 hade jag nog inte misstänkt så snart att det handlar om människosmuggling men det kanske unga människor i USA gjorde? Det är en väldigt "fin" smuggling som beskrivs och verkar vara långt i från de skilldringar som möter oss genom andra media idag. För att nämna skurkens ord: många väljer att stanna några dagar och semestra innan de reser vidare in i USA.

I denna bok ger Bess prov på sin skådespelarförmåga när hon ska hejda en man i sin jakt på Kitty och George. Detta att Bess gillar skådespel och musik är något som går igenom flera böcker. (Tillägg 20:00)

Har du läst denna bok? Som ung eller vuxen?

Böckerna 91-100

Inga kommentarer: