torsdag, augusti 27, 2009

Mördande seans av Agatha Christie

Mördande seans (The Sittaford Mystery) av Agatha Christie. Denna bok är en bok utan miss Marple och inte heller är Hercule Poirot med. Istället är det en ung journalist och en ung kvinna som försöker lösa mysteriet.

I det stora huset som hyrs av en kvinna och henens dotter samlas en grupp männsikor. De har en seans och anden stavar att en man ska dö. Klockslag nämns och mannens bästa vän vandrar iväg för att se till att allt står rätt till. När vännen kommer fram finner han mannen död.

Åh, jag skulle ha skrivit upp detta på en gång när jag läste boken. Det var en klart läsvärd deckare och klurig men ändå enkel.

Tv-avsnittet som gick på tv igår där miss Marple(!) var med är bara en enda röra och alldeles för tilltrasslad. Varför slaktar de en bra berättelse på detta vis?? Såg du tv-avsnittet så kan du läsa boken för de har bytt mördare, plats för mordet, och en del karaktärer finns inte med som i boken var riktigt intressanta. Mördaren kluras ut på samma detalj som i boken i allafall och det är ju alltid något. ;)

3 kommentarer:

Moa - En magisk purt... sa...

bytt mördare? får man ens göra så?

Gunnar sa...

Hej
Kul att du läser o bloggar om Agatha Christies böcker.
Det fins ju en hel del av dom.Några av mina favoriter är ABC-morden och Spegeln sprack från kant till kant.
Jag jobbar igen och därför mindre tid att blogga o att besöka mina favoriter(din blogg är en av dom).
Tidningen Vi läser?
i-)

Anna Eleonor sa...

Moa, nej det tycker ju inte jag men det är visst vanligt i filmatiseringarna av miss Marple att de ändrar lite hit och dit.

Hmm, jag har nåt svagt minne va att jag läst ABC-morden??