torsdag, oktober 04, 2007

Kanelbullens dag och Ester Ringnér-Lundgrens födelsedag

Det är mycket idag! Inte nog med att det är kanelbullens dag det är även Ester Ringnér-Lundgrens födelsedag. Författarinnan bakom pseudonymen Merri Vik.
Jag tog en sväng förbi en kompis idag och hon bakade kanelbullar. Det doftar så gott om kanelbullar och smaken, den smaken...mmm. Mammas bullar som fortfarande är varma från ugnen tillsammans med mjölk det är barndom och nostalgi för mig.

Ester Ringnér-Lundgren (Merri Vik) föddes alltså den 4 oktober 1907 och debuterade med en saga 1927. Resten är historia...nej men vill ni läsa mer så står det mycket redigt och bra här. Jag är så glad i Lotta-böckerna. De tillsammans med Kitty-böckerna var nog ändå mina favoriter som nybörjare i läsarnas värld. :) I Malmö ska de fira dagen och jag har redan firat med en kanelbulle och ett av de godaste fikabröden som finns. Och det är hemligt för jag vet att ni har också en favorit som ni njuter av mest av allt. Så då kan ni låtsas att det är en sån jag mumsat på.

Foto: E
Har ni firat dagen? För kanelbullen eller Ester?

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

åh, jag blev sjuukt sugen på bullar nu. typiskt!

Anna Eleonor sa...

Hej Clara! Ja ibland blir man vansinnigt sugen på gotter. Jag blev sugen på semlor i går. men det får allt vänta ett tag. :)

Anonym sa...

Lotta-böckerna är fantastiska!

Anna Eleonor sa...

Hej HannaHYLK. Vad roligt att det är felr som gillar de böckerna. :)