lördag, mars 29, 2008

Äntligen! Nu är de hundra första titlarna inne i bloggen

Äntligen! Ja äntligen har jag skrivit in de första 100 titlar som har kommit ut i Wahlströms ungdomsbokserie med röda ryggar. Jag upptäckte vid genomgången att titlarna 71-80 hade jag inte ens gjort ett utkast till och i den gruppen har jag flera favoriter.

Där finns Kitty och golfmysteriet som är en av de böcker jag hittat på senare år. Jag minns det så väl eftersom jag var inne på en loppis och såg boken men struntade i den. Väl hemma igen kom jag på att: Sjuttsingen! Den har jag ju inte! Så nästa dag åkte jag tillbaka och handlade den. Kitty och utpressaren är ett exempel på de böcker som skrevs för en lite äldre publik. Boken har stråk av thriller och innehåller mord!!! Det senare är ovanligt i Kittyböckerna.

Kitty och skidmysteriet är en favorit jag gärna läser om och om igen så det blir nog ett inlägg snart om just den boken. Kitty och spöket i fönstret är en bok där Bess får en större plats i boken och det är kul att läsa om hur Bess ska vara med på en provfilmning samtidigt som ett mysterium utspelar sig i ett hus mittemot inspelningsplatsen. Sist men inte minst har vi Kitty och balettmysteriet. Denna bok känns modern och det beror på att Kittys och Neds förhållande tar en paus. Ned dejtar en balettflicka istället och Kitty knäcker gåtor på baletten. Mysteriet kretsar kring en fantastisk ädelsten!

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Jonny sa...

Hej!

Kul! Jag har länge försökt få ihop de hundra första svenska kittyböckerna med röda ryggar, även om jag samtidigt har samlat på alla sorters kittyböcker. Min kittysidan är förresten uppdaterad.

http://web.telia.com/~u49908595/kittysaknas.htm

http://web.telia.com/~u49908595/kitty.htm

Anna Eleonor sa...

Ja i år ska jag nog gå in för att få tag på de sista saknade titlarna. Roligt att se din lista över saknade böcker och om jag stöter på någon av dem kan jag ju höra av mig.

Ska kika på de omslag du lagt in.