söndag, april 20, 2008

Bok nummer 94: Kitty och maratonmysteriet

Kitty och maratonmysteriet (The Nancy Drew files 69 - Running Scared)
Boken publicerades 1992 i USA. Denna bok är i andra upplaga och trycktes 1997.

"George ska springa i ett stort tjej-maraton i Chicago. Men någon försöker sabotera loppet och en av de tippade vinnarna, Annette Lang, får flera dödshot. Det står mycket pengar på spel i sådana här sammanhang och Kitty inser att det finns flera som kan vinna på att Annette förlorar loppet.

Men vem skulle vilja gå så långt som till att döda Annette? Kanske någon av hennes konkurrenter? Kanske sportreportern Kevin Davis, i ett försök att få fart på sin karriär? Kitty hoppas att det inte är Kevin. George är nämligen mycket förtjust i honom. Och det vore ju förfärligt att behöva avslöja för George att hon blivit är i en mördare!"

I den här boken får vi lära oss att ett Maratonlopp är 41 kilometer. Men det stämmer inte riktigt...det ska tydligen vara 42 195 meter. Ja hur som helst är det verkligt långt och George har satsat seriöst och klarar också att jogga hela loppet. I baksidestexten nämns att George blir förtjust i en kille som blir en av de misstänkta. Detta grepp används även i Kitty och skidmysteriet, om jag minns rätt. För övrigt så är uppbyggnaden av mysteriet likt de andra i denna grupp av böcker. Det är ett invecklat mönster och det är många intriger under ytan som bygger upp den bistra stämningen i boken.

Klurade du ut vem som var skurken??

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: