lördag, juli 05, 2008

Bok, solsken och ledighet

Hoj!
Nu är det de sista skälvande timmarna av ledighet innan jag börjar på mitt sommarjobb på måndag. Jag har hunnit vara på minisemester i Göteborg. Först var jag på Liseberg och såg Mustasch. Resten av dagarna ägnade jag åt att slappa, läsa Bridget Jones Diary, baka och gå på stan. Stadsturen innehöll besök på Emmaus secondhand-butik, ett besök i Oskar Fredriks kyrka och sedan en promenad på Linnégatan. På väg neråt igen såg jag en stor kulle som såg så spännande ut att jag gick närmare. Det var Skansen Kronan och jag bestämde mig för att vandra upp till toppen. Det var roligt att få en liten historialektion och sedan se den vidunderliga utsikten över Göteborg.

Väl nere på normal höjd blev det en promenad genom Haga. Tillbaka på Järntorget gick jag in på Myrorna och klämde på väskor och kläder. Jag hittade fortsättningen på Bridget Jones Diary nämligen Bridget Jones: The Edge Of Reason och så köpte jag även boken Bilbo en hobbits äventyr. (Och ett helt oöppnat kortspel Uno) Då hade det börjat regna så jag knallade bortåt centrala delarna av staden och klev in på Smyrnakyrkans sommarkafé. Där köpte jag en äpple/mandelmassakaka och varm choklad för 27 kronor. Kaféet var trevligt inrett med små bord och bekväma stolar och nära borden hängde orangea lampor som gav ett varmt och ombonat sken. Lokalen hade väldigt högt i tak men tack vare lamporna så kändes det inte så stort och ödsligt som det hade kunnat göra.

Båda böckerna om Bridget Jones var roliga och slapp läsning. En del saker får mig att skaka på huvudet och annat att nicka lite igenkännande. Karaktären Jones känns en smula överdriven men det är ju många fiktiva karaktärer.

Häromdagen fick jag en bunt Kittyböcker som pappa hade hitta på en loppis. I högen ingick också en Lottabok och en bok av Kaj Ringnér som heter Ugglor i mossen.

Det har varit så skönt att kunna läsa för mitt eget höga nöjes skull och utan att ha en massa pluggböcker som pockar på uppmärksamhet. Och på kvällarna är det massor av deckare på tv. Bäst är så klart Morden i Midsomer och dessa böcker kommer nu ut på svenska. (Jag önskar mig dessa i present) I går såg jag ett avsnitt av Kommisarie Dalgleish - böjelser och begär från 1989. Det verkar vara oavslutade avsnitt så jag hängde inte rikigt med där men det handlade om någon skurk som kallades för Visslaren. Cold Case verkar visas varje dag på någon kanal och det är avsnitt jag inte sett förut. Deckare är bara så bra. :)

Jag hoppas att ni alla har en fin sommar!

P.S Kent har en låt som heter Visslaren....

Fler böcker finns att hitta här på knuff.se/böcker

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att du har en blogg gumman =) Den ska jag minsann följa =) Massor med kramar Jess

Anna Eleonor sa...

Välkommen hit och det är bara roligt om du tittar in då och då. :)

Anonym sa...

Bridget Jones är bara för härlig. I filmerna. Böckerna var det länge sen jag läste, och då var det på engelska. Ska nog se till att läsa de på svenska nångång..

Anna Eleonor sa...

Emma: ja jag blir lite nyfiken på hur översättingen ser ut.