söndag, augusti 10, 2008

Kittybloggen översatt i Googles språköversättare

Jag blev nyfiken på hur min blogg skulle se ut när den blivit processad genom googles översättningsverktyg. Resultatet blev godkänt med viss tvekan. Så fort jag använder ett slangord så blir översättningen helt knasig. Men för språkare på annat språk än svenska kanske det ändå ger ett intryck av vad bloggen handlar om.

Självklart är jag nyfiken på om det finns några läsare från andra länder och med andra språk som tittar in här. Därför hoppas jag att du som tittar förbi här lämnar en hälsning.

Svenskar som är utanför landets gränser är kanske en del av besökarna här som av någon anledning halkar in här. SCB skriver om emigration från Sverige.

200 000 eller 300 000 svenskar bosatta utomlands?
USA, Norge och Storbritannien är de länder som svenskar helst flyttar till. Ungefär två tredjedelar av svenskarna återvänder.

En analys av svensk migrationsstatistik visar att det uppskattningsvis finns cirka 200 000 svenskar bosatta utomlands. Något överraskande finner vi att det är få svenskar utomlands i åldrarna över 60 år. Det är en utbredd uppfattning att det är vanligt att flytta utomlands i samband med pensionering. Men det tycks vara ett fåtal som anser sin utflyttning vara så definitiv att man anmäler emigration från Sverige.

Sammanställer vi uppgifter från andra länders statistikmyndigheter och gör kalkyler för länder där vi saknar uppgifter uppskattar vi antalet till cirka 300 000 svenskar utomlands. Avvikelsen kan tolkas som att det finns cirka 100 000 personer födda i Sverige som periodvis bor utomlands och periodvis bor i Sverige.

Ni som kan svenska hör ju av er titt som tätt och det är jätteroligt. :)


Inga kommentarer: