torsdag, september 25, 2008

Ståndpunkt eller något sådant

Jag har flera gånger bitit mig i tungan eller snarare valt att inte lägga fingrarna på tangentbordet. Varför då? Jo för att jag inte ska skriva blaj och ohävligt i bloggen. Här uttalar jag mig om sånt jag gillar. Inte sådant jag ogillar. Men ibland så bubblar det inom mig av att skriva sarkastiskt, ironiskt, bitskt och ohävligt. Ett riktigt surmagat inlägg där jag gnäller som en gammal torrtall.

Flera gånger har det hänt att jag lagt band på min lust att spy galla. Internet behöver inte mina sura ord tänker jag. Sprider jag glada ord och positiva saker så kommer det igen på något sätt. Tänker jag.

Det har hänt flera gånger innan detta inlägg och nu rann det över. Jag var tvungen att skriva blaj och bluddra.

Men det jag egentligen vill få fram är att innan det har blivit ett mer jämställt och jämlikt samhälle för bland annat kvinnor och män så ska jag fortsätta att inte snacka skit om andra kvinnor. Det är min ståndpunkt som jag hoppas innerligt att jag kan hålla fast vid.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Ja det är nog klokt att at ttänka till innan man skriver nåt man ångrar på bloggen.
Däremot finns det ju ingen anledning att hålla inne med åsikter.Även om dom går mot majoriteten.
Trevlig helg!
:-)

Anonym sa...

Ester Ringner-Lundgren sällskapet har en monter på bokmässan i Göteborg. En vägg pryds av bokomslag från andra språk som Lotta är översatt till.
På fredag förmiddag berättade brorsdottern om sin faster. Bland annat att hon var på seglarkurs en gång. Ester gick själv på skepparkurs och senare skrev hon boken Lotta går till sjöss. Det framgick inte vem av damerna som ramlade i vattnet. Författare kan ju konsten att brodera en händelse så den blir extra rolig.

Anonym sa...

Hej
Hoppas Du får en bra vecka med mycket läsning!Jag läser just nu en minst sagt annorlunda deckare som handlar om får som löser en mordgåta.
:-)

Anonym sa...

Var och en väljer själv. Det beror kanske på vilket sammanhang man skriver i. Jag har en blogg där jag ständigt tar upp saker som jag kritiserar i samhället. Sedan är jag med i andra roligare sammanhang där det diskuteras böcker, musik etc. Där blir det en annan ton. Jag tror tystnad är farligt. I Sverige behövs fler åsikter. Här ska alla tycka lika hela tiden.
//Jonny

Anna Eleonor sa...

Jo visst är det så Jonny. Jag uppskattar när folk gör sin röst hörd och kan motivera sina åsikter med sakliga skäl. Men skitsnack och sådant gillar jag inte. Det är då jag ibland får tänka en gång till. :-)

Anonym sa...

Ja, då förstår jag dig. Skitsnack och skvaller är en själslig pest.//Jonny