fredag, januari 02, 2009

Bok nummer 84: Kitty och rockstjärnans gåta

Kitty och rockstjärnans gåta (The Nancy Drew files 34 - Vanishing Act)

Denna bok kom ut 1989 i USA och 1992 i Sverige.

Baksidestexten:
Jesse Slade var bara nitton år men på väg att bli landets största rockstjärna när han försvann oförklarligt och spårlöst vid en utomhuskonsert.

Nu, tre år senare, sänder musikkanalen TV Rock den nyligen återfunna inspelningen från konserten. Kitty och hennes vänner bänkar sig förväntansfulla framför TV:n. Men plötsligt upptäcker Kitty något som ingen annan sett. Det ser ut som en kropp slungas över klippkanten bredvid scenen! Kan det ha varit Jesse?

*
Bess ordnar så att hon, Kitty och George får resa till Los Angeles och arbeta med fallet. Jesses försvinnande verkar hänga ihop med hans managers försvinnande. Kitty arbetar samtidigt på tv-stationen som hon arbetar med fallet medan Bess och George får arbeta helt fritt. I denna bok är det Bess tur att briljera. Hon överträffar sig själv dels när hon "spelar myndig" och läser papper på ett advokatkontor men även när hon spelar upp en övertygande roll i slutet av boken för att få den skyldige att trilla i fällan. Mysteriet fungerar i denna bok och är läsvärd om du stöter på boken nu på senare år.

Vill du läsa boken för att hitta tidsmarkörer så är det en ypperlig bok. Vi får tydliga beskrivningar av det färgglada plastmode som fanns vid denna tid och fortfarande var det skrivmaskinen som dominerade på receptionisternas bord.

Bokens karaktärer är rätt annorlunda framställda. En av figurerna mediterar sig till sömns och en annan planterar tomater i sin trädgård. Även Kitty visar en sida som är rätt ovanlig. I ett samtal med Ned både gråter hon och säger att inget går som det brukar när hon är i farten.

Har du läst denna bok?

Böckerna 81-90

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: