onsdag, mars 11, 2009

Bok nummer 44: Kitty och chiffermysteriet

Kitty och chiffermysteriet (The Clue in the Crossword Cipher)

En tavla med ett mystiskt chiffer får Kitty att resa ända till Peru. Ingen kan tyda chiffret trots att många försökt. Man misstänker nämligen att det kan leda till en gömd skatt. Kitty är mycket nära lösningen då den värdefulla chiffertavlan plötsligt försvinner!

Detta är baksidestexten på denna bok. Boken utspelar sig dels i Kittys hemstad dels i Peru. Det är lika fascinerande varje gång att läsa om hur lätt det går för de tre unga kvinnorna att få resa iväg någonstans. Denna bok är en av de jag köpte som ung läsare och jag minns ännu att George kan judo. I övrigt var det mycket jag inte mindes alls så det var väldigt roligt att läsa om den.

Innehållet domineras av gåtan och de inslag av skolkunskap som finns. Men jag tycker i stort att detta är en läsvärd bok från mittensjoket av de 100 första röda böckerna.

Har du läst denna nyligen? Vad tyckte du?

Andra inlägg: Favoriten bland Kittyböcker, böckerna 41-50

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Jonny sa...

Kitty lämnar ju ibland sitt hemland och av de historierna tycker jag denna är en av de bättre - spännande historiska inkamiljöer i Peru, utflykt till Argentina, mystiska skurkar, en och annan dramatisk scen och ganska spännande gåta. Jag läste den med stor behållning, även om den som vill kan reta sig på tillfälligheternas funktion i en Kittybok. Som historiker kunde jag leva mig in i arkeologens känsla inför fynden i slutkapitlet.