måndag, december 10, 2007

När dök Burt och Dave upp?

Ja, när dök Burt och Dave upp? Det var en fråga som väcktes till liv efter att jag besökt en diskussionsgrupp på yahoo. Den första frågan som väckte mitt intresse var: Heter huvudkaraktärerna likadant som i USA eller har de andra namn?

Då rasslade tankarna igång och jag minns att Neds kompisar faktiskt har kallats för David och Bert. Nu var bara frågan i vilken av böckerna detta hände? Efter lite snabbläsning på nätet hittade jag förslaget Kitty och minkmysteriet(The Mystery at the Ski Jump)Och mycket riktigt. När jag bläddrade i den, igen, så hittar jag stycket där pojkarna presenteras. Jag har lagt till infon i blogginlägget om boken. Och dessutom petat dit etiketter för grabbarna.

Nu börjar jag grubbla på om jag ska behöva göra likadant för Bess och George. Fast de är ju med i stort sett alla så det vore ju lättare att ha en etikett för de böcker där tjejerna inte är med. Hmm, har ni nåt tips på vad den etiketten skulle heta??

Har ni andra tips så är de också välkomna. Minns du att Burt och Dave presenteras tidigare än Kitty och minkmysteriet så berätta gärna. Eller har du full koll på något annat intressant så berätta gärna det.

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Dave och Burt har jag hittat första gången i Kitty och den försvunna galjonsbilden. De presenteras bla på sid 61. Denna bok utkom som nr 27, medan Minkmysteriet kom som nr 29.//Jonny

Gunnar Deckare sa...

Hej
du kan nog snart tävla i Kitty-ämnet? Synd att dom inte kör 10.000-kronorsfrågan mer.
:)

Gunnar Deckare sa...

Och jag glömde säga...
Visst skall Du läsa Maria Lang! Alla Du kommer över.
:)

Anna Eleonor sa...

Gunnar: hahahahaha, nej jag har mycket kvar innan jag kan tävla med Kitty-kunskaper.