söndag, maj 11, 2008

Att hitta andrahandsfynd

När jag tänker efter så gäller Underbara Claras och W2 Best stils tips faktiskt för böcker också. Så jag har ju använt deras tips redan.... Hjärnan är underbar ibland....

För grejen med att hitta böcker man letar efter är att rota och leta överallt. Här är det verkligen som Clara skriver [älska] "att rota bland skrot efter guldkorn". Rotar man inte igenom alla högar och lådor med böcker så riskerar man att missa just den bok man saknar. Man måste gilla doften av dammiga böcker för att stå ut eftersom det kan bli många kilo böcker att lyfta runt och glutta igenom.

Så använd tipsen modifierade för böcker så här:
1. Spana igenom loppisen. Oavsett om det är ett bord med kartonger under eller en hel affär eller bod så måste du ha överblicken. Är du ute efter böcker får du skippa gardinerna ett tag. Letar du efter röda ryggar är halva spaningen räddad för de syns ofta tydligt.

2. Leta noggrant igenom alla böcker. Detta krävs eftersom det inte är säkert att alla sorterar. Dessutom kan en bok vara felplacerad. Min pappa hittade en Lottabok i en vuxenhylla så leta igenom alla böcker!

3. Pruta. Ungdomsböcker med prislappar på 40 spänn tycker jag är på tok för dyrt. I allafall om det är en loppis. Antikvariat tar ofta 40 kronor men då är det oftast betydligt lättare att hitta den bok man söker, här sorteras det ju.

4. Känn dig glad med dina nya bokfynd!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det en härlig bild! Jag saknar den tiden väldigt mycket.

Daniel Craig heter han, och jag tyckte nu efter att ha sett filmen, att han nog är en perfekt Bond.
Kall, snygg, snabb.

Anonym sa...

Kul att du använder mina tips! De funkar definitivt på böcker också, bara att det tar ännu längre tid att ta sig igenom massa böcker...
Jag menar att man ska andas in fyra gånger och sen ut fyra gånger. Som ett långt andetag fast uppdelat i fyra delar. Jag känner mig absolut hedrad! Vilka är de andra manliga bloggarna du läser? Lite besviken att clara fick en länk men inte jag bara. ;P Ha en bra kväll! (Vanthållarguiden kan nog dröja lite, haha)

Anna Eleonor sa...

Jonas: jag hade gärna länkat men mitt bokmärke till det inlägget fungerade inte och sen hittade jag inte rätt inlägg på din blogg....