söndag, januari 18, 2009

Ecostrumpor från Lindex

För kanske 13 år sedan när jag hade min senaste miljövurm fanns det ett par ekologiska strumpor på Konsum. Jag köpte dem glatt för att prova. Dessvärre blev jag inte nöjd. Stickningen på det paret var alldeles sladdrig och det gjorde att de höll relativt kort tid. Annars var de sköna vad jag minns.

Till julen 2008 önskade jag mig ekologiska strumpor från Lindex så när jag fick presentkort på den butiken fick jag glatt gå dit och leta rätt på strumpor jag ville ha. De hänger med alla andra strumpor men de har en rund klisterlapp på som visar att det är ECO. Det fanns randiga och med mönster. Men, hmm, jag ville tänka lite innan jag slog till så jag gick hem igen. Väl tillbaka valde jag så tre par strumpor, 3 för 99:-, och vandrade hem för att äntligen få prova ett par moderna ekologiska strumpor!

Men då när jag sitter hemma vid köksbordet och läser noga ser jag att en av de tre inte står som ekologisk bomull på baksidan, ni vet där det står material och tvättråd. Dåligt. Jag gick tillbaka och bytte. Ja sen fick de då åka på fötterna.

  • Material: 67% Bomull,29% Polyamid,4% Elastan: Detta blir minus för min del. Jag gillar inte "plastiga" strumpor och på framför allt de som är svarta syns det verkligen när de sitter på.
  • Storleksmässigt: 40-42, det är den storlek jag brukar köpa men dessa var lite stora.
  • Tvätt: de ser lika fina ut som innan, men jag har bara använt dem en gång och tvättat en gång.
  • Övrigt: de var väldigt tunna och det blir minus för min del.
  • Totalt: mest minus. Jag vill ha 100% bomull eller åtminstone en lite tjockare kvalitet på strumpan.


Kika på Lindex om du själv blir nyfiken.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker de är bra.
Jag gillar tunna strumpor när jag jobbar. Jag har ju en sko som en hockeyspelare har givit smeknamn till och det kan lätt bli lite varmt i dem trots de många fina hålen att sätta figurer i.

Anna Eleonor sa...

Vad bra att du trivs med dem! :)