måndag, juni 01, 2009

Säsongens mat - juni

Aprikos, citron, fikon, jordgubbar, körsbär, melon och rabarber.

Jabadabadooo! Svenska jordgubbar! De lär vara rejäla miljöbovar men goda är de. Man kan ju odla själv också. Jag har haft i balkonglåda och det fungerar. På mina breddgrader måste man nog dock ha i växthus för att lyckas få skörd redan nu. Och då får du se till att skaffa polinerare i form av en kartong humlor. Mysigt va?! Har du jordgubbsodling?

Blomkål, broccoli, dill, gräslök, gurka, kålrabbi, färsk gul och röd lök, salladslök, morötter, palsternacka, paprika, persilja, färskpotatis, rädisor, rödbeta, salladskål, isbergssallad, romansallad, ruccola, sockerärt, sparris, spenat och tomat.

Enligt rapport så växer löken så det knakar i trädgårdslanden här omkring. Vitlöksblast ska gå att äta men jag har inte provat. När jag odlade vitlök ville jag ha alla klyftor så jag norpade ingen blast. Hög tid att så grönsaker! Skynda skynda!

3 kommentarer:

Ulla sa...

Godmorgon! Vad kul att du hittade min sida. Du är alltid välkommen tillbaka. När det gäller trädgårdsodlingar så är inte det min starka sida. Men jag blir sugen på att prova nu när det är så många bloggar som skriver om sina land. Ha en skön dag!

Anonym sa...

Jag har nog det mesta i min trädgård, utom kålrabbi som jag aldrig provat.
Hälsningar Anne Marie

Anna Eleonor sa...

Hej Ulla. Det är lätt att odla. Jag lyckades med morötter trots olyckskorpars krax!

Anne Marie: å, vad härligt med en egen stor trädgård! Jag tror jag sådde kålrabbi en gång men det blev inget av det.