lördag, januari 12, 2008

River Heights - avknoppningsserie

Kitty Drews hemstad River Heights - Elakt skvaller (1) (River Heights 1 - Love Times Three) 2612. Observera boknumret och jämför med boknumret på Kitty och grannflickans hemlighet 2614.

Elakt skvaller kom ut i USA 1989 och i Sverige 1992. I USA kom det ut 17 böcker i serien medan det i Sverige tog slut efter de två första böckerna.

Baksidestexten:
"I samma ögonblick som skolklockan ringde klev Nikki Masters in i klassrummet. Det blev dödstyst. Tjugo ansikten vändes mot dörren och tjugo par ögon stirrade på henne. Nikki tvekade, men blev plötsligt ursinnig på sig själv. Hon betedde sig som en ynkrygg! Beslutsamt rätade hon på sig och gick bort till en av de främsta bänkarna.

Plötsligt stod en av de snyggaste killar hon någonsin sett bredvid henne.

- Hej, sa han. Jag heter Tim. Vi har just flyttat hit från Chicago.

Han log men Nikki visste att snart, när han hört allt skvaller, så skulle han inte vilja prata med henne längre. För vem ville umgås med någon som varit misstänkt för att ha mördat sin pojkvän?"

Detta är ett klassisk high-school-drama. En elak och ränk-spinnande tjej, en rik snobbig kille, en snygg och snäll kille och en helylletjej med helyllesnälla kompisar. Man puttas in i att hålla på Nikki. Men den elaka och intriganta tjejen Brittany får faktiskt en bakgrund. Man får följa hennes tankar och se hennes familj. Dessutom kan man ana att en del personer som nämns kan få en uppföljare i senare böcker i serien. Detta vet inte vi som bara läser på svenska eftersom det bara finns en bok till i serien. Avslutningsvis säger Tim till Nikki att han älskar henne. Älskar? Efter att ha pratat med varandra några gånger och varit på en träff? Nå ja, det är ju bara en bok.

Nikki Masters och den historien som utspelar sig innan den här avknoppningen har jag skrivit om här.

Är det någon mer som har denna bok? Jag är rätt så nyfiken för jag hittade dem i en rea-vagn på en liten matbutik. Om jag inte minns helt galet... Ja det var i en vagn med rea-böcker hur som helst.

Tillägg 16:56, boknummer.
Andra bloggar om: , ,
http://knuff.se/boecker/

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har både 1:an ocg 2:an fick de av min äldre syster för ett par år sen :D Underbara böcer :D

Anna Eleonor sa...

Hejsan Marielle. Vad roligt att höra att det finns någon mer än jag med dessa böcker. Samlar du??

Sanna sa...

Jag hade båda böckerna, men gav bort dom för några år sen. Det var dumt gjort av mig. Kram