tisdag, januari 01, 2008

Bloggen 2007

Bokslut för 2007. Här samlar jag lite länkar till sånt jag minns från bloggandet. "Bara bra saker" som Anton säger (Prostens barnbarn.)

År 2007 har varit ett år av utveckling och upptäckande när det gäller Kitty. I alla fall för mig. I början av året konstaterade jag att jag hade bloggtorka och bad om hjälp. Det fick jag också och jag blev mer nyfiken på internetande igen.

Det blev känt att det skulle komma en film om Kitty Drew. Jag har skrivit om den ett antal gånger, men fortfarande inte sett den. Så kan det gå. Får se till att hyra den i stället. I media har det överhuvudtaget varit en hel del med Kitty/Nancy. Hon har nämnts i tv-serier och i radioprogram. Dessutom så skriver band låtar där Kitty/Nancy nämns (här skrev jag om det). Ett exempel är svenska The Marble. Alla kan relatera till Kitty.

Detta att alla kan relatera till Kitty tror jag också hänger i hop med lustläsning. Lustläsning har jag skrivit om också. Att man i en viss period av sitt unga läsarliv slukar allt. Men ofta serier eftersom de följer ett mönster och det gör att man som nybörjare inte behöver grubbla på hur det ska gå och man behöver inte heller lära känna nya karaktärer. Ett drag hos en lustläsare är att den kan redogöra för handlingar i dessa serieböcker.

Var det någon som nappade på min utmaning om att göra en väska av en bok? Jag har inte gjort någon ännu.

Jag har dessutom hittat klipp på youtube med serien om Nancy Drew och Hardy Boys. Tyvärr kom inte tomten med den dvdn. Men jag hoppas på andra högtider.

Det var lite av den här bloggens 2007. Vad minns du från ditt bloggande och internetande?

1 kommentar:

Bokidioten sa...

vilket roligt sätt att sammanfatta året som gått! Jag fick mig en tankeställare: det handlar ju faktiskt mer om vad man kommer ihåg än vad man har gjort!

God fortsättning!